Αν θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα και να θέτεις πιο ψηλά τον πήχη σου και τους στόχους, πρέπει να αντιδράς. Και ο Παναθηναϊκός είχε την ανάγκη της αντίδρασης μετά τις δύο… σφαλιάρες από ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη. Ο Βόλος ερχόταν στη Λεωφόρο με το «τουπέ» του πρωτοπόρου. Με την ψυχολογία του «τρία στα τρία». Με καλό ποδόσφαιρο. Με όλα εκείνα που συνηγορούσαν πως το ματς είναι επικίνδυνο για «γκέλα», κυρίως μετά και τις δύο σερί ήττες του Παναθηναϊκού. Και ποια η αντίδραση των πράσινων; Καθάρισαν στο… τετράλεπτο.

Τόσο χρειάστηκε για να πετύχει τα δύο πρώτα της γκολ η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, να κάνει τον Βόλο να νιώσει πως στη Λεωφόρο δεν θα βρει ότι βρήκε κόντρα σε Λαμία, Απόλλωνα και Ατρόμητο και να καταλάβει ποιος είναι η μεγάλη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Η συνέχεια μετά το 2-0; Επιβλητική. Στο ημίχρονο το κοντέρ έγραφε ήδη τέσσερα και στην εξέδρα είχαν στήσει πάρτι και ζητούσαν νίκη την ερχόμενη Κυριακή στο Φάληρο.

Πως έπαιξαν

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε μόλις μία αλλαγή σε σχέση με την ομάδα που είδαμε στο Βικελίδης, τον Καρλίτος αντί του Βιγιαφάνιες. Δίνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο περισσότερη επιθετικότητα και ένα στήριγμα στον Ιωαννίδη και παίζοντας επί της ουσίας με δύο επιθετικούς. Ο Διούδης παρέμεινε στο τέρμα, παρά τις πιθανότητες που είχε ο Μπρινιόλι για το ντεμπούτο του, Κώτσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας και Χουάνκαρ στην άμυνα, Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλος οι αμυντικοί μέσοι, με τους Χατζηγιοβάνη, Βιτάλ και Καρλίτος πίσω από τον Ιωαννίδη.

Ο Βόλος με το γνωστό του 4-3-3, με τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο και Φεράρι στην άμυνα, τους Τσοκάνη, Μπαρτόλο και Φερνάντες τριάδα στη μεσαία γραμμή και τους Ροσέρο, Ρεγκατέν και Φαν Βεερτ στην επίθεση.

Ξεκίνησε και… τελείωσε

Πριν καλά – καλά προλάβει να μπει όλος ο κόσμος στο γήπεδο (απίστευτες ουρές έξω από τις θύρες λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό) ο Παναθηναϊκός είχε τελειώσει το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος τα μεγάλα λάθη της άμυνας του Βόλου. Μόλις στο 3′ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είχε την μπάλα στην κατοχή του στη μικρή του περιοχή, δεν την έδιωξε, με τον Καρλίτος να τον πιέζει, να του κλέβει και σε κενή εστία να ανοίγει το σκορ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Παναθηναϊκός έβγαλε κόντρα επίθεση, ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε στην περιοχή, ο Ρομέρο δεν έδιωξε σωστά, με τον Ιωαννίδη να του κλέβει και να πλασάρει για το 2-0.

Ένα ιδανικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, ένα προβάδισμα που έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Γιοβάνοβιτς, σοκάροντας παράλληλα εκείνους του Αμπασκάλ. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Καρλίτος, στην καλύτερη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα. Ο Ισπανός εκτός από το γκολ ήταν εκείνος που έβγαλε υπέροχη ασίστ με εξωτερικά φάλτσα στον Χατζηγιοβάνη στο 34′ για το 3-0, ενώ κέρδισε και το πέναλτι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Βιτάλ να βρίσκει την ευκαιρία από την άσπρη βούλα για να σημειώσει το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα και να γνωρίσει την αποθέωση κάνοντας το 4-0 με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Κερασάκι στην τούρτα απ’ τον MVP Καρλίτος

Ο Αμπασκάλ προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα, άλλαξε σχήμα στο γήπεδο παίζοντας με έναν «κόφτη» και δύο «οχτάρια» και ο Βόλος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έβγαλε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Κυκλοφορούσε την μπάλα, πίεζε ψηλά και έκλεβε, προσπαθούσε να απειλήσει και να βρει γκολ. Το βρήκε νωρίς, στο 58′, από στημένη φάση. Ο Μπαριέντος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Γκουλάν σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 4-1.

Ένα γκολ που δεν άλλαξε τη ροή του αγώνα, με τον Βόλο να προσπαθεί στο επόμενο πεντάλεπτο να βρει ένα δεύτερο τέρμα, αλλά τον Παναθηναϊκό να αντιδρά και τον Καρλίτος να βάζει το κερασάκι στην τούρτα της υπέροχης εμφάνισής του. Ο Ισπανός στο 69′ έπειτα από φάουλ του Βιτάλ και κεφαλιά – πάσα του Βέλεθ έγραψε το 5-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και λίγο αργότερα, όταν έγινε αλλαγή για να πει ο Μακέντα, είδε όλη τη Λεωφόρο να σηκώνεται όρθια και να τον αποθεώνει.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον κόσμο να στήνει πάρτι στην εξέδρα και να ζητάει διπλό απέναντι στον Ολυμπιακό, τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς και κυρίως τον Βιτάλ να τους αποζημιώνουν προσφέροντας θέαμα και ντρίπλες και εκείνους του Βόλου να… βαράνε στο ψαχνό εκνευρισμένοι από την έκταση του σκορ στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ (76′ Σάρλια), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (76′ Μαουρίσιο), Καρλίτος (70′ Μακέντα), Ιωαννίδης (70′ Λούντκβιστ), Χατζηγιοβάνης (63′ Παλάσιος), Βιτάλ.
Βόλος: Κλέιμαν, Τσοκάνης, Πουρίτα, Φαν Βέερτ (74′ Βοϊτκόφσκι), Φερνάντες (74′ Τερεζίου), Ρέγκατεν (74′ Σοάρες), Φεράρι, Ρομέρο (46′ Γκουλάν), Γκρίλο, Ροσέρο (46′ Μπαριέντος), Μπαρτόλο.