Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι μεγάλες «κερδισμένες» από τη μεταγραφική αγορά του περασμένου καλοκαιριού.

Όσον αφορά μάλιστα τους Κόκκινους Διαβόλους, η διοίκηση του συλλόγου θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα της μισθοδοσίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αγγλική εφημερίδα Sun, το μισθολογικό κόστος της Γιουνάιτεντ έχει  εκτοξευτεί στα 452 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, καθώς οι τρεις -κορυφαίου επιπέδου- νεοαποκτηθέντες έχουν υψηλές απολαβές.

Ειδικότερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, εισπράττει 35 ευρώ το χρόνο, ο Τζέιντον Σάντσο λαμβάνει 21,2 εκ. ευρώ και ο Ραφαέλ Βαράν βάζει στον τραπεζικό του λογαριασμό 21 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

Για να γίνει αντιληπτή η εκτόξευση στο μισθολογικό κόστος του συλλόγου του Μάντσεστερ, αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2012 το συγκεκριμένο ποσό ήταν λίγο περισσότερα από 180 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα 452 εκ. ευρώ που θα καταβάλλει ετησίως η Γιουνάιτεντ είναι πολύ κοντά στην αντίστοιχη δαπάνη της Μπαρτσελόνα για το 2020.

Μεταξύ των «καλοπληρωμένων» της αγγλικής ομάδας είναι τόσο ο Μπρούνο Φερνάντες με απολαβές 11 εκ. ευρώ το χρόνο όσο και ο Πολ Πογκμπά, ο οποίος λαμβάνει 17,6 εκ. ευρώ, όμως η διοίκηση είναι έτοιμη να του προσφέρει μια γενναία αύξηση, προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του.