Στον «αέρα» της νέας πλατφόρμας My AADE βρίσκονται τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος αφορά 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων και θα πληρωθεί σε έξι δόσεις.

Η πρώτη και η δεύτερη δόση πρέπει να πληρωθούν ταυτόχρονα στο τέλος Οκτωβρίου και οι υπόλοιπες δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022 ανά μήνα. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν αυτό το χρονοδιάγραμμα, μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δύο εναλλακτικές που υπάρχουν προκειμένου να «σπάσει» η πληρωμή σε 12 ή και 24 δόσεις.

Τα έξι βήματα για να βρείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ:

1. Είσοδος στην αρχική σελίδα του myAADE (κάντε κλικ ΕΔΩ)

2. Κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές»

3. Κάνετε κλικ στην επιλογή «Πολίτες»

4. Πηγαίνετε στο γράμμα Δ στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ»

5. Στη σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 θα βάλετε τους προσωπικούς κωδικούς για το ΤΑΧΙS και μπαίνετε στην εφαρμογή.

6. Κάνετε επιλογή έτους 2021 και εμφανίζεται το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2021.

Πώς θα γίνει η πληρωμή

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν στο τέλος κάθε μήνα το ποσό της δόσης, με την τελευταία να πληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη δόση μπορούν να πληρωθούν έως τις 29 Οκτωβρίου 2021. Η τρίτη δόση λήγει στις 30/11/2021, η τέταρτη στις 31/12/2021, η πέμπτη στις 31/1/2022 και η έκτη στις 28/2/2022.

Για να πληρώσετε θα πρέπει, όντας συνδεδεμένοι, να επιλέξετε στο εικονίδιο «Οφειλές, Πληρωμές και Επιστροφές».

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο «Συγκεντρωτική Εικόνα Ατομικών Ανοικτών Οφειλών εκτός Ρύθμισης» θα δείτε τις συνολικές οφειλές σας ανά κατηγορία, όπως ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος. Εκεί επιλέγετε «Εξόφληση».