Νέος σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Κρήτη με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στους κατοίκους. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:24 σήμερα τα ξημερώματα 24 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης, δηλαδή κοντά στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, που τον τελευταίο καιρό «ταρακουνιέται» συνεχώς.

Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 3,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος στα 12.9 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στις γύρω περιοχές.

Η εκτίμηση του Άκη Τσελέντη

Ανάρτηση σχετικά με τον σεισμό έκανε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης. «Σήμερα το πρωί είχαμε ακόμα ένα σεισμό 3.7R στο Αρκαλοχώρι. Όπως επανειλημμένα έχω αναφέρει το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα αλλά τα διαστήματα μεταξύ των σεισμών θα αραιώνουν τα μεγέθη όμως θα Κινούνται σε αυτά τα επίπεδα.

Από τα επιπλέον όργανα που έχουμε τοποθετήσει στην ευρύτερη περιοχή υπολογίσαμε με ακρίβεια τα αίτια του φαινομένου το οποίο οφείλεται στα ρήγματα Καστελλίου και Θραψανού που ενώνονται στο βάθος κάτω από τον Δήμο Μινώα πεδιάδος.

Έχουμε παρατηρήσει και μία μικρή σεισμική δράση στην περιοχή Αρχανών Βασιλειών στο ρήγμα του Γιούχτα, το οποίο και αυτό παρακολουθούμε.

Είμαι σε επικοινωνία τόσο με τον δήμαρχο Αρκαλοχωρίου όσο και με τον δήμαρχο Ηράκλειο ενώ σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον περιφερειάρχη Κρήτης αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα όσον αφορά την αντισεισμική θωράκιση της Κρήτης με έμφαση βέβαια στην περιοχή που αυτή την περίοδο είναι σε διέγερση.

Πρέπει να συνεχίζετε να ακολουθείτε τα μέτρα σεισμικής προστασίας και να αποφεύγετε τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια όπως σας έχω πει».