Κορωνοϊός – Νέα τρέλα των αρνητών οι εκταφές νεκρών – Τι βρίσκεται πίσω από τις μαζικές αιτήσεις

Ο πρόεδρος ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, σημείωσε πως πρόκειται για μια πραγματικότητα που τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενταθεί

Εκταφές νεκρών για να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από κορωνοϊό  ζητούν αρνητές που αντιδρούν σε μέτρα και εμβολιασμούς.

Ο πρόεδρος ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας, Γρηγόρης Λέων, σημείωσε πως πρόκειται για μια πραγματικότητα που τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενταθεί.

«Ο ρυθμός ζήτησης είναι πολύ μεγαλύτερος από το συνήθη ρυθμό. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια πολύ λανθασμένη ενημέρωση κυρίως από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα απ’ ό,τι φαίνεται πηγάζει από συγκεκριμένους ανθρώπους, κυρίως νομικούς. Ανάμεσα στις οδηγίες που δίνουν στο κοινό που θέλει να αμφισβητήσει την ύπαρξη του κορωνοϊού είναι και ότι μπορούν να προχωρήσουν σε νεκροψία – νεκροτομή είτε σε εκταφή, εάν έχει προηγηθεί ταφή» είπε, μιλώντας στο OPEN.

«Ο τελικός κριτής ειδικά για τις εκταφές είναι ο εισαγγελικός λειτουργός. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αρκεί να το ζητήσουν, αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένα θα πρέπει να αμφισβητήσουν το πιστοποιητικό θανάτου, άρα είναι στην τελική κρίση του εισαγγελέα» συνέχισε ο κ. Λέων.

Ο ίδιος τόνισε πως στην Αθήνα δεν υπάρχει καμία εκταφή και στην Αττική δύο με τρεις εκταφές.

Από την πλευρά της η Άννα Ζαΐρη, επίτιμη αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επεσήμανε πως «το να ζητήσει κάποιος την περαιτέρω διερεύνηση των αιτίων θανάτων ενός συγγενή του είναι δικαίωμά του. (…) Η εκταφή για διαπίστωση από θάνατο λόγω κορωνοϊού είναι ατελέσφορη γιατί θα διαπιστωθεί ο θάνατος από την ανεπάρκεια κάποιου άλλου οργάνου» είπε.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk