Σήμερα το απόγευμα στις 4 από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κάτω-Ρόδου η κηδεία της αδικοχαμένης Ντόρας, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Οι γονείς και οι οικείοι της 31χρονης, είναι απαρηγόρητοι, μην μπορώντας να πιστέψουν ότι η 31χρονη κοπέλα, έφυγε από τη ζωή.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση της μικρής αδερφής της, η οποία έγραψε σε story στο Instagram «Δε θα αλλάξω καμία στιγμή μαζί σου. Ήσουν και θα είσαι η καλύτερη αδερφή όλου του κόσμου. Δε σου άξιζε τέτοιος θάνατος Ντορούλι μου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Να μας προστατεύεις από εκεί που είσαι… Ήσουν και θα είσαι ο φύλακας άγγελός μου. Σ’αγαπώ».

Η ενέδρα

Το φονικό σημειώθηκε στην οδό Μόσχας στο Ροδίνι όταν ο πρώην φίλος της ηλικίας  40 ετών έστησε καρτέρι στην 32χρονη εκπαιδευτικό, με την οποία φαίνεται να είχαν χωρίσει πρόσφατα,  εκτελώντας την με κυνηγετική καραμπίνα. Ο δράστης αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο λίγα λεπτά αργότερα.

Ο δράστης ήταν τεχνίτης αλουμινάς, είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο στο παρελθόν, ωστόσο ήταν διαζευγμένος με ένα παιδί.

Ακόμη, πριν χρόνια, ο γυναικοκτόνος είχε χάσει την όραση του για δύο χρόνια, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε υποστεί.

Με την 31χρονη διατηρούσε δεσμό τους τελευταίους εννέα μήνες. Μάλιστα, το ζευγάρι από τον περασμένο Ιουλίο αποφάσισε να συγκατοικήσει και από τότε άρχισαν να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους. Η συγκατοίκηση κράτησε για δύο μήνες, ενώ πριν 10-15 μέρες το θύμα και ο θύτης χώρισαν.

«Όλοι γνώριζαν»

Ο 40χρονος φαίνεται πως έχει επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του και στο παρελθόν.

Μόλις πέντε ημέρες πριν την αποτρόπαια δολοφονία, η Ντόρα είχε εκμυστηρευθεί στην ξαδέλφη της τους φόβους της, λέγοντας ότι εάν συνέχιζε την σχέση με τον 42χρονο θα την έβλεπαν στις ειδήσεις. «Το μόνο που μου είπε είναι ότι Ελένη έφυγα και ευτυχώς που έφυγα γιατί μπορεί να κατέληγα όπως οι υπόλοιπες κοπέλες που βλέπουμε στην τηλεόραση.

Πρώην σύντροφος του δράστη κάλεσε όσες γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης να μην φοβούνται να μιλήσουν, αλλά και το συγγενικό και γειτονικό περιβάλλον «να μην κάνει τα στραβά μάτια».

«Όλοι γνώριζαν» σημείωσε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση, ήταν σίγουρη ότι εκείνος ήταν ο δράστης της δολοφονίας. «Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της» ανέφερε.

Στην ίδια πηγή μίλησε και μια πολύ καλή φίλη της άτυχης Ντόρας, η οποία μεταξύ άλλων μετέφερε τα λόγια της κοπέλας: «Μου είπε ‘ευτυχώς κατάφερα και ξέφυγα από αυτόν τον άνθρωπο’. Την είχε αποκόψει από τις φίλες της, δεν την άφηνε να μιλάει μαζί τους και μια φορά όταν άργησε να γυρίσει την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι, δεν την άφηνε να βγαίνει στο μπαλκόνι να καπνίζει έπειτα από κάποια ώρα.