Οι ομάδες της Premier League πήραν μια σημαντική απόφαση μαζί με τη διοργανώτρια Αρχή και την κυβέρνηση και σε λίγους μήνες θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν όρθιους φιλάθλους στα γήπεδα ύστερα από 27 χρόνια.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Times αποκαλύπτει πως η βρετανική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να εγκρίνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που θα επιτρέπει σε ομάδες που αγωνίζονται σε Premier League και Championship να έχουν ένα κομμάτι των εξεδρών τους που θα φιλοξενεί όρθιους οπαδούς.

Σημειώνεται πως από τη σεζόν 1994-95 και μετά είναι υποχρεωτικό να έχουν όλα τα στάδια στις δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές κατηγορίες της χώρας θέσεις μόνο για καθήμενους οπαδούς.

Ωστόσο, 27 χρόνια μετά, η Αρχή Ασφάλειας Αθλητικών Χώρων στο Νησί προσκάλεσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συλλόγους στις δύο κορυφαίες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες να υποβάλουν αίτημα για να μπορούν να έχουν όρθιους οπαδούς σε θύρες των γηπέδων τους, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Οι Τότεναμ, Γουλβς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Κάρντιφ και Μπρίστολ είναι μεταξύ εκείνων που τα στάδιά τους έχουν τη δυνατότητα -λόγω κατασκευής- να φιλοξενήσουν ορθίους, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε κάποιες αναγκαίες ρυθμίσεις για να έχουν και αυτές ανάλογη δυνατότητα.