Η Ρεάλ Μαδρίτης πετούσε «φωτιές» απέναντι στη Μαγιόρκα την οποία και διέλυσε με σκορ 6-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», επιστρέφοντας στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 16 βαθμούς.

Κορυφαίος για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν για ακόμη μία φορά ο Καρίμ Μπενζεμά που σκόραρε δύο φορές και έδωσε δύο ασίστ, ενώ χατ-τρικ σημείωσε ο Μάρκος Ασένσιο.

Το χορό των γκολ άνοιξε ο Μπενζεμά μόλις στο 3ο λεπτό, για να έρθει ο Ασένσιο να διπλασιάσει τα τέρματα των Μερένχες στο 24′. Ένα λεπτό μετά, η Μαγιόρκα βρήκε απάντηση με τον Λι Κανγκ-Ιν να τη βάζει ξανά στο παιχνίδι, όμως ο Ασένσιο στο 29′ έκανε το 3-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στη συνέχεια, ο Ασένσιο σημείωσε χατ-τρικ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1, για να έρθει ο Μπενζεμά στο 78′ να κάνει το 5-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ίσκο που βρήκε δίχτυα στο 84ο λεπτό.

Εύκολα η Βιγιαρεάλ

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Βιγιαρεάλ είχε και εκείνη εύκολο έργο απέναντι στην Έλτσε την οποία και κέρδισε με σκορ 4-1 στο «Θεράμικα», ανεβαίνοντας στην 11η θέση με επτά βαθμούς.

Ο Πίνο άνοιξε το σκορ για το «κίτρινο υποβρύχιο», με τον Μοχικά να ισοφαρίζει για τους φιλοξενούμενους σε 1-1 στο 19′, για να έρθει είκοσι λεπτά μετά ο Τριγκέρος να κάνει το 3-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Βιγιαρεάλ είχε άλλα δύο γκολ. Αρχικά, ο Ντανζούμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, με τον Αλμπέρτο Μορένο να σημειώνει το τελικό 4-1.