Για τη σχέση της κόρης τους με τον 40χρονο δράστη, για τον οποίο περιέγραψαν ότι είχε εκρήξεις ζήλιας, μίλησαν λίγες ώρες μετά την άγρια δολοφονία του παιδιού τους οι γονείς της 31χρονης εκπαιδευτικού στη Ρόδο.

Όπως είπαν στο MEGA, ο 40χρονος δράστης ζήλευε την κόρη τους, η οποία ήθελε να ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της και να αφιερωθεί στα παιδιά στα οποία έκανε μαθήματα.

«Κάποια στιγμή μου λέει ‘’μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες’’. Μου έλεγε ‘’έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου’’. Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό» δήλωσε η κ. Κατερίνα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε ‘δεν θα βγεις έξω’. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της τής εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «’Μαμά αποφάσισα να χωρίσω’. Της λέω ‘το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει’».

«Μια μέρα» συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει ‘’μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος, έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω’’. Και μετά του λέει ‘’τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω δεν μιλάω’’».

«Δεν θέλω να βγαίνεις…»

Η συμπεριφορά του δράστη ήταν απαράδεκτη. Μεταξύ άλλων, έλεγε στο θύμα ότι «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι».

Η άτυχη Δώρα είχε 9 μήνες σχέση με τον δράστη, ενώ συγκατοίκησαν τον περασμένο Ιούλιο. «Εγώ δεν θέλω να βγαίνεις, δεν θέλω να πηγαίνεις εκεί» έλεγε ο θύτης στο θύμα, σύμφωνα με την κ. Κατερίνα.

«Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλη της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» σχολίασε η τραγική μητέρα για τη μέρα του φόνου.

Στην ερώτηση αν περίμεναν τέτοια τραγική εξέλιξη για τη σχέση της κόρης τους ο πατέρας της 31χρονης απάντησε ότι «φοβόμουν λίγο αλλά δεν είχε πάει το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο». «Είχε θέμα ο άνθρωπος. Ήρθε και μας βρήκε και μας είπε ότι εσείς δεν βοηθάτε» περιέγραψε, επίσης, ο πατέρας της άτυχης εκπαιδευτικού μιλώντας για μια ξαφνική επίσκεψη του 40χρονου στο πατρικό της κοπέλας.

Η αδερφή της 31χρονης πρόσθεσε, δε, ότι «μια ημέρα πριν το περιστατικό της είχα πει «Δώρα πρόσεχε γιατί δεν έχω καλό προαίσθημα»» με τη μητέρα της άτυχης κοπέλας να προσθέτει χαρακτηριστικά για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η κόρη της ότι «είχε αδυνατίσει, είχε λιώσει το παιδί μου».

Δείτε το ρεπορτάζ

Το χρονικό της δολοφονίας

Η νεαρή γυναίκα δέχθηκε δυο πυροβολισμούς από κυνηγετική καραμπίνα, μέρα – μεσημέρι, μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών, ενώ ο δράστης φέρεται να διέφυγε με νοικιασμένο αυτοκίνητο, που σύμφωνα με μαρτυρίες, οδηγούσε συνεργός του.

Οι δράστες φέρονται να την περίμεναν μέσα στο αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει λίγα μέτρα μακριά, ενώ μόλις την είδαν, πέρασαν δίπλα της και ο συνοδηγός την πυροβόλησε εν ψυχρώ, πριν απομακρυνθούν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας Ρόδου που έσπευσαν στο σημείο της δολοφονίας συνέλεξαν δύο κάλυκες από κυνηγετικό όπλο. Όταν μπήκαν στο σπίτι του δράστη, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον πρώην σύντροφο του θύματος νεκρό, καθώς είχε βάλει τέλος στη ζωή του.