Εξωφρενικά και πέρα από κάθε φαντασία είναι τα περιστατικά που έρχονται στο φως σχετικά με αρνητές γονείς οι οποίοι είτε ρίχνουν αβάσιμες κατηγορίες σε καθηγητές επειδή ακολουθούν το πρωτόκολλο, είτε στέκονται εμπόδιο στη μόρφωση των παιδιών τους και δεν τα στέλνουν σχολείο, μόνο και μόνο επειδή αρνούνται να κάνουν το απαραίτητο self test και να φορούν μάσκες.

«Εάν είναι ανίκανοι να προσφέρουν στα παιδιά τους την μόρφωση, θα υπάρξει παρέμβαση των Αρχών και της Πολιτείας, προκειμένου οι γονείς να διασφαλίσουν το συμφέρον του παιδιού», είπε ο δικηγόρος – ποινικολόγος,  Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας τις περιπτώσεις μαθητών που αναγκάζονται να επαναλάβουν την τάξη τους, λόγω απουσιών την περσινή σχολική χρονικά, καθώς οι γονείς τους αρνούνταν τα παιδιά να υποβληθούν σε self test και να φορούν μάσκες.

«Θεσμική ντροπή»

Σε ότι αφορά τις προσαγωγές εκπαιδευτικών μετά τις μηνύσεις αρνητών γονιών, ο ποινικολόγος επεσήμανε στον ΑΝΤ1, ότι «είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τους καθηγητές που εφαρμόζουν τον νόμο, προσπαθούν να μάθουν στα παιδιά μας γράμματα και τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Οι καθηγητές μηνύονται για εσχάτη προδοσία και για εγκληματική οργάνωση και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αδιανόητα πράγματα. Είναι δυνατόν να υπάρχουν εισαγγελείς που διατάζουν να γίνονται προσαγωγές δασκάλων και καθηγητών; Ξέρετε τι είναι να σε βάζουν στο αστυνομικό όχημα και να μένεις στο αστυνομικό τμήμα για 1-2 ώρες. Είναι θεσμική ντροπή αυτό».

«Μηνύσεις για τα σκουπίδια»

«Είναι θεσμική κατάντια δάσκαλοι και καθηγητές, που μοχθούν για την μάθηση των παιδιών μας, να διασύρονται έτσι, με μηνύσεις που είναι για τα σκουπίδια. Υπήρξε η πρωτοβουλία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη να μην γίνονται προσαγωγές. Έχει καθυστερήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να  αναλάβει δράση», προσέθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο ποινικολόγος, «ένα κομμάτι της κοινωνίας μας δεν πιστεύει στον κοροναϊό και τον εμβολιασμό. Έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη. Όμως, πρέπει να υπάρξει εγκύκλιος του Αρείου Πάγου, σε συνέχεια των αποφάσεων του ΣτΕ υπέρ της νομιμότητας των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που να λέει ότι μηνύσεις με τέτοιο περιεχόμενο είναι για τα σκουπίδια και για αυτές δεν πρέπει να γίνονται προσαγωγές εκπαιδευτικών».

Κατέληξε λέγοντας ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες πειθούς των αρνητών εμβολιασμού έναντι του κοροναϊού, καθώς είναι σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, τονίζοντας ότι δεν θα λειτουργήσει υπέρ κάποιου ο «κοινωνικός αυτοματισμός» με τις διαμάχες μεταξύ πολιτών για το εν λόγω θέμα.