Απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο λήψης περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στον απόηχο της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και νοσηλειών στα νοσοκομεία της πόλης.

«Όχι» σε νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

«Θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς. Ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, επειδή πολλά λένε. Τίθεται θέμα της επίσκεψης για να προλάβουμε τα δεδομένα» είπε.

Ο υπουργός Υγείας κλήθηκε να σχολιάσει και τις αποδοκιμασίες σε βάρος του κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και απάντησε ότι «η πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα εμβολιαστεί αλλά για τους υγειονομικούς ισχύει ότι επικρατεί η δημόσια υγεία».

Όπως είπε «όπως ένας γιατρός έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί έτσι και ένας έχει δικαίωμα ο γιατρός που τον θεραπεύει να είναι εμβολιασμένος. Τους καλούμε να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση και να επιστρέψουν, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο ισχύον πλαίσιο».