«Ο Κώστας έπαιξε πάρα πολύ καλά, είχε… κρύο αίμα στη στιγμή του πρώτου γκολ. Χωρίς αυτή τη σέντρα δεν θα είχαμε σκοράρει. Και οι δύο μας φουλ-μπακ είχαν ένα καλό παιχνίδι. Εντυπωσιακό, αν θέλετε, αν υπολογίσουμε και τις ασίστ. Ο Κώστας με τη σέντρα του κι ο Τρεντ με το «τσίμπημα» για τον Μανέ. Ήταν πολύ καλοί κι αμυντικά σε ένα δύσκολο ματς», είχε δηλώσει ο Γιούργκεν Κλοπ για τον Κώστα Τσιμίκα πριν από σχεδόν έναν μήνα, μετά από εκείνο το παιχνίδι με την Μπέρνλι, στο οποίο ο Έλληνας άσος κέρδισε το βραβείο του MVP.

Ήταν και το παιχνίδι, μετά το οποίο πολλοί είχαν πει ότι ο «Τσίμι» θα έκανε καιρό να κάνει την επανεμφάνιση, καθώς ο Άντι Ρόμπερτσον ήταν έτοιμος να μπει ξανά στη δράση. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ωστόσο, μίλησε. Και το έκανε με τα πόδια.

Ο Κλοπ του έδωσε νέα ευκαιρία απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και ο «Τσίμι» την άρπαξε από τα… μαλλιά. Εκπληκτικός και πάλι, έχοντας μάλιστα συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ, καθώς από δικά του κόρνερ ήρθαν τα δύο τελευταία τέρματα της Λίβερπουλ που ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

69 επαφές με την μπάλα, ένα μπλοκ, ένα κόψιμο, 3/3 κερδισμένα τάκλιν, 4 δημιουργημένες ευκαιρίες και 6 επιτυχημένες σέντρες! Το τελευταίο, είναι και το στατιστικό που έχουν κρατήσει στο «Άνφιλντ» περισσότερο τη φετινή σεζόν, καθώς ο Τσιμίκας έχει καταφέρει να «τρελάνει» όλη την κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ με τις άψογες σέντρες του!

Crosstas Tsimikas είναι και το παρατσούκλι που του έχουν βγάλει οι «κόκκινοι» φίλαθλοι, οι οποίοι μάλιστα τον αποθεώνουν σε κάθε ευκαιρία, με μία μερίδα να πιστεύει πως αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος από τον Άντι Ρόμπερτσον!

«Ειλικρινά, εάν ο Τσιμίκας δεν παίξει στο επόμενο παιχνίδι αντί του Ρόμπερτσον θα τρελαθώ! Όχι μόνο παίζει καλύτερα, αλλά κάνει και τον Μανέ να αγωνίζεται καλύτερα», λέει ένας φίλαθλος της Λίβερπουλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

«Ο Τσιμίκας είναι καλύτερος από τον Ρόμπερτσον όταν ανεβαίνει μπροστά. Ένας ολοκληρωμένος επιθετικός ποδοσφαιριστής», αναφέρει ένας άλλος οπαδός της ομάδας του Γιούγρκεν Κλοπ.

«Και τα δύο γκολ της Λίβερπουλ ήρθαν από κόρνερ του Τσιμίκα», τονίζει ένας ακόμη φίλαθλος της Λίβερπουλ, ενώ ένας άλλος χαρακτηρίζει τις σέντρες του Έλληνα άσου «άρρωστες»!

Και πολύ σωστά, καθώς οι έξι επιτυχημένες σέντρες του «Τσίμι», ήταν και οι περισσότερες στην 5η αγωνιστική της Premier League.

Ο Κώστας Τσιμίκας δείχνει πως η φετινή σεζόν θα είναι αυτή που θα κάνει το μεγάλο «μπαμ» στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ένα… μπαμ το οποίο μοιάζει να έχει ήδη γίνει, καθώς ο Έλληνας άσος «λάμπει» στην Premier League!