Με ραγδαίο τρόπο θα αλλάξει ο καιρός τις επόμενες μέρες, με την πτώση της θερμοκρασίας να ξεκινάει από σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου. Από εκεί που φορούσαμε κοντομάνικα και… σκάγαμε λόγω του μίνι καύσωνα σε αρκετές περιοχές της χώρας τις προηγούμενες μέρες, τώρα θα χρειαστεί να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα.

Σύμφωνα με το Meteo, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται βαθμιαία από σήμερα Τρίτη 21/9. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Πέμπτη 23/9 θα κυμανθεί έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Οι αποκλίσεις της θερμοκρασίας

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, παρουσιάζονται οι αποκλίσεις της θερμοκρασίας από την κλιματική τιμή της στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα από την επιφάνεια), στην περιοχή της Ευρώπης, για τις μεσημεριανές ώρες των επόμενων 4 ημερών. Το επίπεδο των 850 hPa χρησιμοποιείται για τη μελέτη της κίνησης των αερίων μαζών στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για σήμερα Τρίτη 21/9 οι θερμοκρασίες στη χώρα μας θα παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα (πορτοκαλί αποχρώσεις) στα κεντρικά και νότια, ενώ πτώση θα παρουσιάσουν στα βόρεια, όπου θα κυμανθούν κοντά στις φυσιολογικές για την εποχή τιμές (λευκές αποχρώσεις) (χάρτης πάνω αριστερά).

Οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική Ευρώπη (μπλε αποχρώσεις) την Τετάρτη 22/9 θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τα κεντρικά και βόρεια τμήματα (χάρτης πάνω δεξιά), ενώ την Πέμπτη 23/9 το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας θα βρίσκεται υπό την επίδραση των ψυχρών αέριων μαζών, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, όπου θα κυμαίνεται έως και 9 βαθμούς κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (χάρτης κάτω αριστερά).

Όμως, από την Παρασκευή 24/9 η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και μόνο στα ανατολικά θα παραμείνει σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα (γαλάζιες αποχρώσεις) (χάρτης κάτω δεξιά), ενώ σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το Σαββατοκύριακο 25/9 – 26/9 θα παρουσιάσει νέα άνοδο.

Δείτε Live την εξέλιξη του καιρού

Η πρόγνωση του καιρού από το MEGA