Κι εκεί που ο Παναθηναϊκός πήγαινε να κάνει το δύο στα δύο, ώστε να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, το έκανε ο ΠΑΣ κι είναι πρώτος έχοντας μάλιστα καθαρίσει εκτός από τους Πράσινους και τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Και μην πει κανείς ότι συμβαίνουν αυτά σε ομάδες που τώρα φτιάχνονται θέλοντας να εξηγήσει τη ζημιά των Πράσινων, διότι νέα ομάδα είναι και ο ΠΑΣ από τη μέση και μπροστά. Να τα λέμε και να τα γράφουμε όπως μας καλεί χρόνια τώρα ο μέγιστος allenatore.

Να λέμε και να φράζουμε πως όπως εντυπωσίασε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ο Ματέους Βιτάλ έτσι εντυπωσίασε και ο Περέα κόντρα στους Πράσινους. Ο έρημος ο Χουανκάρ μόνο την πλάτη του Κολομβιανού προλάβαινε να βλέπει. Τα ίδια και ο Σάρλια κάθε φορά που έσπευδε προς βοήθεια του συμπαίκτη του. Τέτοια ζημιά μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή που έκανε ο… Οβελίξ στους Ρωμαίους λεγεωνάριους όταν τους χόρταινε κλωτσοπατινάδα.

Θα μας πουν ότι το έκανε για να αποδείξει ότι κακώς δεν τον κράτησαν στον Παναθηναϊκό. Ok, αλλά δεν φτάνει να θέλεις, πρέπει και να μπορείς. Ο νεαρός από την Κολομβία έδεσε κόμπο την άμυνα των Πράσινων και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού. Κι εδώ μιλάμε για το χτίσιμο μιας ισχυρής παράδοσης. Έξι σερί νίκες έχουν οι Γιαννιώτες επί των Πράσινων. Όπου τους πετυχαίνουν, τους λιανίζουν. Και τι να πεις τώρα για τον Βιτάλ και τον Καρλίτος, όταν ο Περέα τους έχει όλους καταπλακώσει με την εκθαμβωτική απόδοσή του.

Ναι, οι Πράσινοι πήρανε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά την γκολάρα που δέχτηκαν. Αλίμονο, τι άλλο θα έκαναν. Οι ευκαιρίες τους όμως δεν ήταν συγκλονιστικές και το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να πάει παραπάνω από μια ισοπαλία. Όταν την άμυνά σου την θρυμματίζει ο Περέα και ποιος ξέρει τι άλλο θα μπορούσε να προκύψει αν έμενε στο ματς ο Κόντε, τότε ξεκινάς από εκεί που ξεκινούν οι σοβαρές ομάδες και διαπιστώνεις τα τεράστια ελλείμματα.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού είναι ικανή να υπονομεύσει κάθε προσπάθεια για βαθμοθηρία. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε διάθεση, είχε δυναμισμό αλλά από σχέδιο και προσωπικές ενέργειες που ανοίγουν τις κλειστές άμυνες δεν είχε και πολλά πράγματα. Φυσικά δεν γίνεται να ακυρωθούν όσα ενθαρρυντικά είδαμε στην πρεμιέρα, αλλά ας είμαστε συγκρατημένοι. Δεν πνίγηκαν στη λίμνη της κυρα-Φροσύνης οι ελπίδες για έναν ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό αυτή τη χρονιά. Πνίγηκαν οι βεβαιότητες κάποιων ότι ο Παναθηναϊκός είναι ήδη έτοιμος να επιστρέψει. Δεν είναι ακόμα…