Για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι στην Τρίπολη ήταν ένας πρόωρος τελικός. Μετά το σοκ της πρεμιέρας από τον ΠΑΣ στην Τούμπα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε περιθώρια και για δεύτερη σερί απώλεια.

Παρά το ότι όχι μόνο δεν έπεισε και πάλι με την απόδοσή του ο Δικέφαλος αλλά δέχτηκε και πολλές ευκαιρίες, κατάφερε να πάρει αυτό για το οποίο πήγε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Το τρίποντο.

Ένα αχρείαστο πέναλτι του Κανελλόπουλου στον Μπίσεσβαρ έδωσε την ευκαιρία στον Βιεϊρίνια να στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα και να δώσει τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του.

Λιγοστές οι ευκαιρίες των φιλοξενούμενων στο ματς, αντίθετα με τον Αστέρα που άγγιξε πολλές φορές το γκολ αλλά είδε τον Πασχαλάκη και το δοκάρι να του λέει «όχι».

Ο Αστέρας παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και τον Παπαδόπουλο στο τέρμα. Καρμόνα και Αλβαρες ήταν στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα με τους Ατιένθα και Καστάνιον στα στόπερ. Βαλιέντε και Κανελλόπουλος στον άξονα με τους Ρετζίς, Σίτο και Καπίγια από τον Μπαράλες.

Με 4-2-3-1 κατέβασε και τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσου. Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα, ο Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Σίντκλεϊ στο αριστερό με τους Βαρέλα και Μιχαηλίδη στόπερ. Οι Κούρτιτς και Σβαμπ στα χαφ με τους Μουργκ, Μπίσεσβαρ και Μίτριτσα πίσω από τον Σβιντέρσκι.

Κακό παιχνίδι στο ξεκίνημα και πέναλτι – δώρο

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο δραστήριος στα πρώτα λεπτά και είχε και μια καλή στιγμή με σουτ του Μιτρίτσα. Μετά το δεκάλεπτο ωστόσο ο Αστέρας άρχισε να ισορροπεί και απείλησε με ένα σουτ του Κανελλόπουλου στο 12′ και μία κεφαλιά του Σίτο που έφυγε λίγο έξω στο 21′.

Στο 25′ έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Κανελλόπουλος πάτησε τον Μπίσεσβαρ με την μπάλα να έχει φύγει και με τη συνδρομή του VAR δόθηκε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια. Μέχρι το τέλος του ματς ο Αστέρας απείλησε δύο φορές με τον Άλβαρες αλλά και τις δύο ο Πασχαλάκης ήταν εκεί που έπρεπε.

Πήρε το κέντρο ο Αστέρας, κορυφαίος ο Πασχαλάκης

Ο Αστέρας είχε το πάνω χέρι στο ξεκίνημα του ημιχρόνου και έφτασε δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό κοντά στο γκολ. Πρώτα στο 60′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλβαρες και με κεφαλιά του Μπαράλες ένα λεπτό μετά. Και στις δύο περιπτώσεις ο Πασχαλάκης κράτησε το 0 με τις επεμβάσεις του. Λίγο νωρίτερα ο Βιεϊρίνια αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του πέρασε ο Ροντρίγκο.

Ο Λουτσέσκου με μαζικές αλλαγές και φρεσκάρισμα του κέντρου προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του ματς αλλά και πάλι ο Αστέρας ήταν πιο επικίνδυνος. Στο 83′ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Βαλιέντε και τέσσερα λεπτά μετά οι Αρκάδες έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους όταν κεφαλιά του Μπαράλες σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα. Τελευταία καλή στιγμή ήταν για τον ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς στην κόντρα.