Σε ένα απίστευτο ματς με έξι γκολ, μια αποβολή, ένταση και σασπένς στο φινάλε, ΟΦΗ και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3 στην Κρήτη! Η Ένωση μέχρι και το 78’ προηγούνταν με 3-0, παίζοντας μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Όμως οι Κρητικοί δεν το παράτησαν και κατάφεραν μέσα σε 13 λεπτά να σκοράρουν τρεις φορές και να πάρουν έναν βαθμό που έμοιαζε ανέλπιστος!

Το παιχνίδι ήταν βγαλμένο από την… Αγγλία, με το φινάλε του να βρίσκει τον ΟΦΗ να χαμογελά, την ΑΕΚ με κατήφεια και συνάμα αρκετά παράπονα για τη διαιτησία, τόσο για την αποβολή του Γκαρσία, όσο και για το πρώτο γκολ του ΟΦΗ.

H πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε μόλις στο 2’, όταν ο Γκαρσία βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, πλάσαρε τον Επασί με μια «λόμπα», όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Ενώ δύο λεπτά μετά οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν ξανά με μια κεφαλιά του Τζαβέλλα. Στο 15’ όμως κατάφεραν να προηγηθούν! Ο Αραούχο πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, την έφερε στο αριστερό και με ένα «ξερό» σουτ έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ!

Αυτό το γκολ έδωσε στην Ένωση το δικαίωμα να κοντρολάρει τον ρυθμό. οι Κιτρινόμαυροι κρατούσαν την μπάλα, δεν έδιναν ευκαιρία στον ΟΦΗ να επιτεθεί και πήγαιναν το ματς εκεί που επιθυμούσαν. Στο 36’ ωστόσο τα δεδομένα του αγώνα θα ανατραπούν. Ο Λάμπρου θα κάνει ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Γκαρσία, ο παίκτης της ΑΕΚ θα αντιδράσει έντονα με τον Νέιρα να εμπλέκεται επίσης στον καυγά και ο Φωτιάς θα αποβάλλει τον εξτρέμ της Ένωσης, δείχνοντας από κίτρινες στους δύο παίκτες του ΟΦΗ! Έτσι, η ΑΕΚ θα μείνει με 10 παίκτες.

Με την αριθμητική υπεροχή ο ΟΦΗ ανέβηκε πιο ψηλά και πίεσε. Στο 40’ απείλησε για πρώτη φορά τους Κιτρινόμαυρους με ένα μακρινό πλασέ του Λάμπρου που είδε τον Στάνκοβιτς εκτός εστίας. Η ΑΕΚ όμως είχε «απάντηση», ακόμα και με παίκτη λιγότερο! Στο 41’ μετά από γύρισμα του Σιμάνσκι ο Τσούμπερ θα βρεθεί μέσα στην περιοχή, θα αποφύγει τον αντίπαλό του και με αριστερό πλασέ θα κάνει το 0-2!

Στο 44’ η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία και για τρίτο γκολ. Μετά από φάουλ του Μισελέν και ασταθή απόκρουση του Επασί η μπάλα θα φτάσει στον Τζαβέλλα που θα… καταφέρει να αστοχήσει εξ επαφής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε με επιθετικό πλάνο. Οι Κρητικοί αναζητούσαν ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 52’ η κεφαλιά του Ντουρμισάι πέρασε άουτ. Σιγά-σιγά η ΑΕΚ οργανωνόταν όμως και παρότι δεν είχε την κατοχή, δεν ένιωθε μεγάλη πίεση. Και στο 65’ «κλείδωσε» τη νίκη με τον Ανσαριφάρντ! Ο Ιρανός λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς βρέθηκε σε θέση βολής και βρήκε στόχο με το αριστερό, για το 0-3.

Στο 78’ οι Κρητικοί θα μειώσουν με κεφαλιά του Νέιρα και θα αναθαρρήσουν. Και στο 84’ με την ΑΕΚ ακόμα υπνωτισμένη, ο ΟΦΗ θα βρει και δεύτερο γκολ, με το ματς να αποκτά ξανά ενδιαφέρον! Σκόρερ και πάλι ο Νέιρα με πολύ ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή και 2-3! Ο ΟΦΗ πήρε για τα καλά τα πάνω του, πίστεψε για τα καλά πως μπορεί να φτάσει στην ισοφάριση και στις καθυστερήσεις το κατάφερε με τον Βούρο!

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας, 4-3-3): Επασί, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (46’ Ουές), Κοροβέσης, Γκαγιέγος, Ντε Γκουζμάν, Νέιρα, Καμάου (46’ Ντουρμισάι), Λάμπρου (70’ Γρίβας), Καστάνιος (59’ Βαν Ντούινεν)

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (89’ Σβάρνας), Γκαρσία, Τσούμπερ (75’ Μάνταλος), Αμραμπατ (62’ Σάκχοφ), Αραούχο (62’ Ανσαριφάρντ)