Το πολιτικό περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται έπειτα και από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, προσπαθούν να αξιολογήσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού. Επειτα από μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση δέχθηκε τα πρώτα σοβαρά πλήγματα λόγω της διαχείρισης των πυρκαγιών και των περιορισμένων πολιτικών αποτελεσμάτων του ανασχηματισμού, στόχος είναι η ανασύνταξη δυνάμεων και η παρουσίαση αποτελεσμάτων, βάσει των οποίων θα κληθούν οι πολίτες να ψηφίσουν, είτε στο τέλος της κυβερνητικής θητείας είτε νωρίτερα.

Οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας εξακολουθούν να είναι κατηγορηματικές. Σε αυτό επιμένουν και οι συνεργάτες του, οι οποίοι σημειώνουν ότι οι πρόσφατες οικονομικές εξαγγελίες θέτουν και τον χρονικό ορίζοντα για την προσφυγή στις κάλπες. Το σενάριο βάσει του οποίου κινείται η κυβέρνηση σήμερα στηρίζεται στην επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, οι οποίοι εκτιμάται ότι δεν θα έχουν πρόσκαιρο αλλά δυναμικό χαρακτήρα στο διάστημα της επόμενης διετίας και πέραν αυτής.

Υπό αυτό το πρίσμα και σύμφωνα με τις επίμονες διαβεβαιώσεις στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου, τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην οικονομία και πιθανές περαιτέρω ελαφρύνσεις (π.χ. στον ΕΝΦΙΑ και στην εισφορά αλληλεγύης) θα θέσουν και τα εκλογικά διλήμματα προς τους πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ της συνέχισης της πολιτικής της κυβέρνησης και των όσων διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»