Τσακαλώτος στον ΟΤ – Πρόβλεψη για εκλογές το 2022

Κριτική για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο. 

Κριτική για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο.

Όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, τα μέτρα Μητσοτάκη είναι υπέρ των πλουσίων και των ευκατάστατων κάνοντας μνεία για οικονομική ανισότητα.

Για τα μέτρα Μητσοτάκη

Ερωτηθείς ο κ. Τσακαλώτος για το τί θα έκανε αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «θα κάναμε ό,τι κάναμε με τα μνημόνια όπου μειώσαμε τον δημοσιονομικό χώρο ανάμεσα σε δαπάνες και μειώσεις φόρους» καθώς και στοχευμένη πολιτική για να αντιμετωπιστεί η ανισότητα.

Ο κ. Τσσκαλώτος υπενθύμισε ότι παρά το γεγονός ότι ήμασταν 3 χρόνια στα Μνημόνια και ένα χρόνο εκτός, καταφέραμε να μειώσουμε τις ανισότητες, μειώσαμε τη φτώχεια καθώς και την παιδική φτώχεια.

Για την ανάπτυξη

Το γεγονός ότι έχουμε ανάπτυξη είναι καλό αλλά πρέπει να είναι βιώσιμη και δίκαιη, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ υπογράμμισε ότι αν η ανάπτυξη δεν είναι δίκαιη, δεν είναι βιώσιμη.

Αν επιμένεις στις ανισότητες και δεν ανεβάζεις τον κατώτατο μισθό, δεν κάνεις πιο ευέλικτη την εργασία, τότε αυτή η ανάπτυξη έχει «κοντά ποδάρια» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες Τσίπρα το απόγευμα σημείωσε ότι η μεσαία τάξη είναι ένα θέμα στο οποίο επικεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει και της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Για εκλογές

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι θα έχουμε εκλογές το 2022.

«Πιστεύω ότι δεν θα θέλει η κυβέρνηση να καταθέσει προσχέδιο προϋπολογισμού το 2022 για το 2023 που θα έχουμε το καινούριο σύμφωνα σταθερότητας μετά από τις γερμανικές εκλογές».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική