Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να δίνει μάχη για να αποφύγει τον βιασμό και τα χτυπήματα του δράστη. Το κολάρο στον λαιμό και ο νάρθηκας στην σπασμένη της μύτη μαρτυρούσαν ένα μέρος μόνο από τη φρίκη που έζησε.

Η Δέσποινα Πλατανάκη που βρέθηκε τραυματισμένη σε νοσοκομείο με σπασμένα δόντια και κατάγματα, ξαναζεί τα δραματικά γεγονότα μπροστά στην κάμερα του MEGA. Τα ψυχικά της τραύματα άλλωστε δεν έχουν επουλωθεί.

Στους 5 μήνες που ακολούθησαν από τη νύχτα της επίθεσης, ο φόβος δεν την άφησε ποτέ.

Η μαρτυρία της

«Με κεφαλοκλείδωμα με έπιασε. Σκοπός του ήταν να με βιάσει». Όπως λέει η πιο τρομακτική περιπέτεια της ζωής της, ξεκίνησε στο μπαρ που εργαζόταν στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Ένας νεαρός υπήκοος Πακιστάν που ζούσε στην πόλη και είχε ξαναδεί, μπήκε στο κατάστημα και τις έκανε άσεμνες χειρονομίες.

Η Δέσποινα Πλατανάκη κλειδώνει το κατάστημα και μπαίνει στο αυτοκίνητό για να επιστρέψει στο σπίτι. Μόλις φτάνει όμως συνειδητοποιεί πως δεν είναι μόνη.

«Όταν έβγαλε μαχαίρι, λέω εντάξει ως εδώ ήταν». Ο 27χρονος την είχε ακολουθήσει και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να την ακινητοποιήσει.

Η άτυχη γυναίκα δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα και προσπαθεί να αποφύγει τον βιασμό. Τα καταφέρνει επειδή από το σημείο έτυχε να περνάει ένας νεαρός ποδηλάτης που δεν έμεινε απαθής. «Παράτησε το ποδήλατο τον κυνήγησε».

Για την φρίκη που έζησε μίλησε αρχικά στους αστυνομικούς που συνέλαβαν τον 27χρονο. Στη συνέχεια ανέβασε κείμενο στο Facebook, με στόχο όπως τονίζει, να παρακινήσει και άλλες κοπέλες που έζησαν ανάλογες στιγμές, να μην κάνουν πίσω. «Μου έχει αφήσει αλλοιώσεις στον αυχένα. Έχω πρόβλημα στα μάτια, βλέπω θολά».

Η δίκη του 27χρονου, που αρνείται τα πάντα, αναβλήθηκε. Η γυναίκα δηλώνει αποφασισμένη να κυνηγήσει την υπόθεση, μέχρι να τιμωρηθεί ο άνθρωπος που έχει στοιχειώσει τη ζωή της.

Δείτε τη μαρτυρία της