Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει αστοχίες. Ωστόσο, όπως είπε αυτό είναι κάτι φυσικό μετά από 18 μήνες πανδημίας και τώρα χρειάζεται να τρέξουμε.

Μιλώντας στο MEGA και αναφερόμενη στην επιδημιολογική πορεία της χώρας, η κ. Παγώνη, ανέφερε: «Όπως θυμάστε, τα στοιχεία μάς είχαν δείξει ότι θα είναι υψηλά. Οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι που έχουμε είναι πριν 20 μέρες, τότε που είχαμε κρούσματα γύρω στις 4.500».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, σε 20 περίπου μέρες θα φανεί το αποτύπωμα των σχολείων στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

«Πρέπει να προσέξουμε ότι μετά από 20 μέρες θα δούμε τι γίνεται στα σχολεία. Αν δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία, σημαίνει ότι πάμε πάρα πολύ καλά. Σε περίπτωση όμως που βρεθούν κρούσματα, τότε η κατάσταση δυσκολεύει», τόνισε και κάλεσε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Η Δέλτα είναι πολύ επιθετική σε αυτές τις ηλικίες. Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους», κατέληξε η κ. Παγώνη.