Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Champions League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν συνδυάστηκε με νίκη, με την ομάδα του Σόλσκιερ να γνωρίζει σοκαριστική ήττα από τους πρωταθλητές Ελβετίαςμε 2-1. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως το γκολ της νίκης των Ελβετών σημειώθηκε στο 95′.

Η πρώτη αγωνιστική του Champions League ξεκίνησε με έκπληξη από το πρώτο κιόλας ματς. Στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Γιουνγκ Μπόις και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχαμε ξεκάθαρο φαβορί και ξεκάθαρο αουτσάιντερ, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε όμως στον αγωνιστικό χώρο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στην Ελβετία για να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της χώρας, δεν περίμενε όμως τέτοια εξέλιξη στην βραδιά. Η αποβολή του Γουαν Μπισάκα στο 35ο λεπτό, έμελλε να αλλάξει την ροή της αναμέτρησης, καθώς η ομάδα του Σόλσκιερ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Ελβετούς να απειλούν μόλις στο 3’ με σουτ του Ελία να περνάει λίγο άουτ από την εστία του Ντε Χέα.

Η Γιουνάιτεντ πήρε αμέσως την κατοχή και πίεζε ψηλά τους γηπεδούχους, προκειμένου να τους αναγκάσει σε κάποιο λάθος. Το πρέσινγκ των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς μόλις στο 13ο λεπτό, όταν ο Λουκ Σο έδωσε στον Μπρούνο Φερνάντες στα αριστερά, ο οποίος με την σειρά του βρήκε με εκπληκτική μπαλιά με το εξωτερικό τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Το γκολ του Πορτογάλου έδωσε άλλον αέρα στην αναμέτρηση, οι ισορροπίες της οποίας άλλαξαν στο 35’ με την αποβολή του Μπισάκα. Ο νεαρός δεξιός μπακ της ομάδας του Σόλσκιερ έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον αντίπαλό του, με τον διαιτητή να μην έχει άλλη επιλογή από το να τον αποβάλλει. Μάλιστα, ο Άαρον Μπισάκα είναι ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δέχτηκε κόκκινη κάρτα σε αγώνα Champions League μετά τον Νάνι εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης τον Μάρτιο του 2013.

Η Γιουνάιτεντ μετά από αυτή τη φάση υποχώρησε, θέλοντας να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της, κάτι που κατάφερε.

Ο Σόλσκιερ έριξε στην αναμέτρηση τον Βαράν αντί του Φαν Ντε Μπεεκ για να θωρακίσει τα μετόπισθεν και να διατηρήσει το προβάδισμα.

Με ξεκάθαρη αμυντική τακτική οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν απειλούσαν ιδιαίτερα προσπαθώντας να παγώσουν τον ρυθμό. Από την άλλη πλευρά, η Γιουνγκ Μπόις δημιούργησε αρκετές τελικές ευκαιρίες, καμία από αυτές όμως δεν ανησύχησαν τον Ντε Χέα.

Όλα αυτά μέχρι το 66’ όταν από παράλληλη μπαλιά του Ελία ο Ν’Γκαμαλό πετάχτηκε στο κατάλληλο σημείο και με προβολή ισοφάρισε.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι την λήξη της με τους Ελβετούς να απειλούν περισσότερο και τη Γιουνάιτεντ να είναι κλεισμένη στα μετόπισθεν. Ο Κριστιάνο ζητούσε επίμονα από τους συμπαίκτες του να ανέβουν αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Στο Wankdorf Stadium της Βέρνης επικράτησε πανικός, με τους φίλους της ομάδας να ενθουσιάζονται βλέποντας την ομάδα τους να είναι σαφώς καλύτερη από τη Γιουνάιτεντ. Οι γηπεδούχοι κατέγραψαν 19 συνολικά τελικές κάνοντας πραγματικά μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Μάλιστα ένας φίλος της ομάδας δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά του μπαίνοντας στο γήπεδο στο 78ο λεπτό, με την ασφάλεια να τον βγάζει εκτός χορταριού, ύστερα από κυνηγητό.

Η συνέχεια όμως είχε και «γλυκό» για τους γηπεδούχους, κάνοντας μία τεράστια ανατροπή. Ο νεοεισελθέντας Λίνγκαρντ, ο οποίος αντικατέστησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 72ο λεπτό, έμελλε να είναι ο μοιραίος της αναμέτρησης. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έκανε επική γκάφα στο 90′ +5, όταν εντελώς ανενόχλητος έδωσε πάσα σε αντίπαλο και συγκεκριμένα στον Σιεμπατσέου ο οποίος δεν αστόχησε στο τετ α τετ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ(2-1).

Γιουνγκ Μπόις (Ντέιβιντ Βάγκνερ): Βον Μπάλμος, Γκαρσία, Χέφτι (83’ Σουλϊμάνι), Καμαρά, Ν’Γκαμαλό, Φάσναχτ, Σιέρο (46’ Σιεμπάτσου), Λουπέρ, Αμπισχέρ, Μάρτινς (82’ Ρίντερ), Ελία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Γουάν-Μπισάκα, Φρεντ, Πογκμπά, Μπρούνο Φερνάντες (72’ Μάτιτς), Φαν Ντε Μπέεκ (46’ Βαράν), Σάντσο (37’ Νταλότ), Κριστιάνο Ρονάλντο (72’ Λίνγκαρντ).

Περισσότερα σε λίγο…