Γεμάτο πολυτέλεια, δημιουργία, μόδα, αίγλη και πολλά φλας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου το Met Gala, το κορυφαίο fashion event που οργανώνει το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Το Met Ball ή Met Gala, είναι μία φιλανθρωπική εκδήλωση, στην οποία συναντώνται εκπρόσωποι της μόδας, του αθλητισμού και των τεχνών για να γιορτάσουν και να στηρίξουν την έκθεση του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Είναι η αντίστοιχη βραδιά των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, αλλά στον κόσμο της μόδας.

Το φετινό κεντρικό θέμα του Met Gala είναι η αμερικάνικη μόδα.

Ο Άντριου Μπόλτον, επιμελητής του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (MET), δήλωσε σχετικά στη Vogue:

«Πραγματικά πιστεύω ότι η αμερικάνικη μόδα βρίσκεται σε περίοδο αναγέννησης. Νομίζω ότι ιδίως οι νέοι σχεδιαστές, βρίσκονται στην πρωτοπορία των συζητήσεων σχετικά με τη διαφορετικότητα, την ένταξη, τη βιωσιμότητα και τη συνειδητή δημιουργικότητα, πολύ περισσότερο από τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, ίσως με εξαίρεση των βρετανών σχεδιαστών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ονόματα των καλεσμένων δεν ανακοινώνονται δημόσια και η λίστα έχει πάντα την έγκριση της «σιδηράς κυρίας» της μόδας, Άννα Γουίντουρ.

Το λαμπερό κόκκινο χαλί

Φέτος λόγω των οδηγιών για την πανδημία, στο κόκκινο χαλί παραβρέθηκαν λιγότεροι προσκεκλημένοι, που ωστόσο έκαναν τα φλας των φωτογράφων να πάρουν φωτιά…