Τα σκουλαρίκια από διαμάντια, πέρλες, τιρκουάζ και τοπάζ «άγγιζαν» το μεταξένιο φόρεμα του Balenciaga. Ενα δαχτυλίδι του οίκου Boucheron γεμάτο σμαράγδια δημιουργούσε εντυπωσιακή αντίθεση με το γκρίζο outfit της Ούρσουλα.

Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής επιβεβαίωσε συνομιλώντας με γνωστό τραπεζίτη ότι η αξία του σπάνιου σμαραγδιού το οποίο αγόρασε από το κοσμηματοπωλείο του brand στη Γενεύη είναι τεράστια.

«Ο Boucheron συναγωνίζεται τον Bvlgari στα κοσμήματα, κατασκευασμένα από τις εξαιρετικές αυτές πέτρες» επισήμανε. «Τα δύο Β στον κόσμο των πανάκριβων μπιζού γνωρίζουν και πάλι μεγάλες στιγμές» συνέχισε.

«Αμέσως μετά το lockdown οι ισχυροί του χρήματος αγοράζουν σαν τρελοί πολύτιμες πέτρες. Ξοδεύοντας τεράστια πραγματικά ποσά. Μαζί όμως με τους billionaires επέστρεψαν και οι… κλέφτες.

Βρισκόμουν στο Παρίσι όταν έγινε η ληστεία στο Bvlgari, πολύ κοντά στο ιστορικό ξενοδοχείο The Ritz. Σε μία από τις αριστοκρατικότερες και πλέον καλά φυλασσόμενες περιοχές στην Πόλη του Φωτός. Αυτή της Place Vendome» κατέληξε.

Η Ούρσουλα στριφογύρισε απαλά γύρω από το δάχτυλό της το μυθικής αξίας σμαράγδι. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής χαμογέλασε ειρωνικά. «Μην ανησυχείς, my dear, εδώ δεν έχασες το δαχτυλίδι σου όταν το φορούσες στη Mykonos στις παραλίες της Φτελιάς και της Ψαρούς!» χαχάνισε.

«Ξεχνάς την περιπέτεια με το λάστιχο του Jeep να σκάει σε μια σχεδόν ερημική τοποθεσία και μία ομάδα τσιγγάνων να πετάγεται από το πουθενά; Μας ζήτησαν χρήματα, δεν πείραξαν όμως το δαχτυλίδι σου» είπε. Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι υποστήριξε ότι μάλλον θα το πέρασαν για… ψεύτικο.

Τελικά οι τσιγγάνοι, οι οποίοι όπως είχα ξαναγράψει έχουν καταλάβει ακρογιάλια, βουνά και λαγκάδια της Μυκόνου, είναι λιγότερο επικίνδυνοι από την ιταλική και γαλλική μαφία των ρολογιών που ακόμα κυκλοφορεί στα Ματογιάννια…