«Η κατ’ ευφημισμό συνέντευξη Τύπου – ορισμένες ερωτήσεις για το πόσο πετυχημένος είναι τελικά ο κ. Μητσοτάκης παραήταν σκληρές και απρόσμενες – ήταν μία δίωρη κοροϊδία σε πανελλαδική μετάδοση: Αποτυχημένος, φοβισμένος, αδιόρθωτος και σε αποδρομή ο κ. Μητσοτάκης, περιορίστηκε σε ένα κρεσέντο αλαζονείας και υποσχέσεις για εκρηκτική ανάπτυξη, την ώρα που οι πολίτες οδηγούνται σε καθημερινή φτωχοποίηση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Επιπλέον, χαρακτηρίζει «αποτυχημένο» τον κ. Μητσοτάκη, επειδή – όπως υποστηρίζει – «αυτοσυγχαίρεται πως ‘διαχειρίστηκε με επιτυχία τις κρίσεις’, αλλά έδιωξε τους υπουργούς που διαχειρίστηκαν την πανδημία που πάλι είναι εκτός ελέγχου και τις πυρκαγιές».

«Φοβισμένος», τον αποκαλεί επειδή, όπως αναφέρει, «αφού δύο χρόνια τσάκισε τους νέους σε πλατείες, τους καταδίκασε σε ανεργία και μισθούς αναξιοπρέπειας, τους στοχοποιεί για την πανδημία και τους πέταξε εκτός ΑΕΙ, τώρα αναγκάζεται άρον άρον να αποσύρει τη ‘μεγάλη μεταρρύθμιση’ της πανεπιστημιακής αστυνομίας, γιατί δεν τους βλέπει δημοσκοπικά ούτε με το κιάλι».

Και «αδιόρθωτο», επειδή ενώ δηλώνει – τονίζει η Κουμουνδούρου, «πως ‘δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει’, ανοίγει αύριο τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν, με 27 μαθητές ανά τάξη, που θα κλείνει εάν νοσήσει το 50%».

Και επισημαίνει πως, δυστυχώς, είναι ο μόνος, αφού όλος ο κόσμος ξέρει πλέον πως τα σχολεία αποτελούν επιταχυντή της διασποράς της πανδημίας, «αλλά ο ίδιος αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα και να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «κοροϊδία», υποστηρίζοντας πως, αντί για μείωση του ΕΦΚ καυσίμων, μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, για να πέσουν οι τιμές και των ιδιωτών παρόχων και αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως κάνουν άλλες χώρες στην ΕΕ, «κοροϊδεύει πως με 150 εκατ. ευρώ οι πολίτες θα μπορέσουν να πληρώσουν αυξήσεις ως και 50% στο ηλεκτρικό ρεύμα και σε είδη πρώτης ανάγκης».

«Τα καλύτερα, βέβαια», προσθέτει ειρωνικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ήταν ότι δεν είναι διχαστικός αυτός που έχει χωρίσει τους Έλληνες σε δύο κατηγοριών πολίτες. Και ότι επιδιώκει την μείωση των ανισοτήτων, μάλλον με τον νέο πτωχευτικό, τη θεσμοθέτηση απλήρωτης εργασίας, την έξωση 40.000 μαθητών από τα ΑΕΙ και τη μόνιμη εξυπηρέτηση των ολιγαρχικών συμφερόντων και χορηγών του».

Και καταλήγει: «Τελικά, το μόνο που έχει αποφασίσει να εξαντλήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι η τετραετία, αλλά η υπομονή και οι αντοχές των πολιτών. Να είναι σίγουρος ότι σύντομα που θα επιχειρήσει να δραπετεύσει για να γλιτώσει τη ραγδαία φθορά του, θα του δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην απύθμενη αλαζονεία του».