Στο μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα είναι έτοιμο -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- το 2023, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

«Δεν υπάρχει άλλη περιοχή, άλλη πόλη της πατρίδας, που να γίνονται σωρευτικά τόσα έργα υποδομής. Θέλω να τονίσω τη συνέπεια της κυβέρνησης ως προς τις προεκλογικές της εξαγγελίες, αλλά και τη συνέπεια στα όσα είχα πει στην πρώτη ΔΕΘ, που μίλησα ως πρωθυπουργός. Το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης του μετρό είναι να παραδοθεί στο τέλος του 2023» είπε αρχικά.

«Σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις για τη χρήση γης έχουμε ολοκληρώσεις όλες τις διαδικασίες. Για παράδειγμα οι εργασίες για το πάρκο ‘Παύλος Μελάς’ ξεκινούν τους επόμενους μήνες. Οραματικό έργο επίσης η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πολύ σημαντικό και το ογκολογικό νοσοκομείο. Βεβαίως υπάρχουν και τα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη» συμπλήρωσε.

«Τα 11 στρέμματα που βρίσκονται στο βορειοανατολικό άκρο του οικοπέδου, που ανήκουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα αποδοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ενισχυθεί το πράσινο στην περιοχή. Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ ακμάζουσα, προσελκύει επενδύσεις, είναι μία πόλη που προάγει την έρευνα και την παιδεία. Στην Θεσσαλονίκη έχουμε ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα Ιατρικής, με δίδακτρα 12.000 ευρώ. Αυτό είναι το όραμα μου για την Θεσσαλονίκη» κατέληξε ο πρωθυπουργός ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για τα έργα, που δρομολογούνται στην Θεσσαλονίκη και εν γένει στην Βόρειο Ελλάδα.