Στα δύο μεγαλύτερα λάθη των δυο ετών διακυβέρνησής του αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα λάθη που έχει κάνει ως πρωθυπουργός είπε πως «δεν έχω διστάσει όταν πράγματα δεν έχουν γίνει καλά, να τα αναγνωρίσω δημόσια», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά.

Αρχικά, παραδέχτηκε ως λάθος το αργοπορημένο κλείσιμο της Θεσσαλονίκης στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Θεωρώ λάθος που δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη μια εβδομάδα πριν» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Ουδείς αλάθητος» είπε και συμπλήρωσε πως «αυτός που δεν κάνει λάθη, είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα» για να καταλήξει πως το θέμα είναι εάν «μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη μας;»

«Αυτό που ζητώ από τους συνεργάτες μου είναι αυτό που ζητώ από τον εαυτό μου. Να βάζουμε τον πήχη ψηλά και να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι στάση ζωής. Και άλλα λάθη θα γίνουν» τόνισε.

«Το ζητούμενο είναι να τα αναγνωρίσουμε, να μην παγιδευτούμε στην αλαζονεία της εξουσίας και αν κάποιες πολιτικές δεν είναι εναρμονισμένες με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, να τις εντοπίζουμε. Υπάρχει κόστος και όταν κάνεις το σωστό στο οποίο πρέπει να επιμείνεις. Υπάρχει κόστος και όταν κάνεις λάθος και αυτό πρέπει να το διορθώσεις» κατέληξε.

Δείτε αναλυτικά τι απάντησε