«Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη βαριά τραυματισμένος πολιτικά, λόγω της πολύ κακής διαχείρισης της πανδημίας, της καταστροφικής διαχείρισης των πυρκαγιών και του ανασχηματισμού-φιάσκο και, με την παρουσία του στη ΔΕΘ, όχι απλώς δεν βελτίωσε την κατάσταση για τον ίδιο, αλλά έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5».

«Ο πρωθυπουργός πρόσβαλε ακόμα περισσότερο τους νέους της χώρας», υποστήριξε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους, όπως είπε, «έχει στοχοποιήσει ως υπεύθυνους για τη διάδοση του ιού, τους έχει αντιμετωπίσει με αυταρχισμό, βία και ξύλο στις πλατείες, τους έχει πλήξει με την κατάργηση του 8ώρου και τις απλήρωτες υπερωρίες, τους έχει εκδιώξει από τα δημόσια πανεπιστήμια και τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με αστεία μέτρα».

Αυτή τη στιγμή, σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, «οι πολίτες βιώνουν τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, τη μείωση των μισθών τους, το βάρος των χρεών της πανδημίας, την απώλεια των εισφορών τους από το νέο ασφαλιστικό, το κύμα ανατιμήσεων και ακούνε έναν πρωθυπουργό να τους λέει έχουμε ανάπτυξη. Η κυβέρνηση επαίρεται και αυτό δεν συνάδει με το τι συμβαίνει στην κοινωνία».

Για τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «μετράνε και ξαναμετράνε μέτρα που ισχύουν από την περίοδο της πανδημίας, δεν θα υπάρξει καμία βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών από αύριο, αντιθέτως θα υπάρχει επιβάρυνση από τις ανατιμήσεις» και «θα έχουμε φτωχοποίηση νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση «επιδεικνύει καθεστωτικές συμπεριφορές και πρακτικές», όμως, όπως υποστήριξε, «έχει ξεκινήσει μία αναντίστρεπτη πορεία φθοράς της, η οποία δεν επιβραδύνεται, αλλά θα επιταχυνθεί».

Τόνισε, τέλος, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ θα «αποδομήσει τις πολιτικές που έχουν ασκηθεί από την κυβέρνηση και θα παρουσιάσει τη διαφορετική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας».