Η τρίτη μέρα του Ράλι Ακρόπολις ήταν καθοριστική στην μάχη της κορυφής. Ο θαυματουργός Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα κέρδισε τις τέσσερις πρώτες ειδικές της ημέρας στα ελληνικά βουνά και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο 20χρονος Ροβάνπερα, που μέσα στη χρονιά έγινε ο νεότερος που οδηγεί την βαθμολογία και ο νεότερος νικητής στην ιστορία του WRC με την πρώτη θέση στην Εσθονία. Οι άλλες δύο ειδικές κατέληξαν στον Εσθονό Οτ Τάνακ και τον πρωτοπόρο στην κατάταξη Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota.

Μετά το τέλος της τρίτης μέρας, ο Ροβάνπερα άνοιξε την διαφορά στα 30 δευτερόλεπτα από τον Τάνακ, ο οποίος διατηρεί μια απόσταση 9,6 από τον Οζιέ. Ο Γάλλος οδηγός δεν πιέζει ιδιαίτερα, καθώς οι δύο ανταγωνιστές του για το πρωτάθλημα, οι Έβανς και Νεβίλ αντιμετώπισαν προβλήματα την χθεσινή μέρα και έχουν μείνει πολύ πίσω στην κατάταξη.

Ωστόσο, όλα μπορούν να αλλάξουν την τελευταία μέρα του Ράλι Ακρόπολις, καθώς οι δύο από τις τρεις ειδικές που απομένουν θα γίνουν στην φημισμένη διαδρομή «Ταρζάν».