Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του μουσείου της ομάδας στο Καραϊσκάκη με τη συμμετοχή των συμπολιτών μας να είναι μεγάλη.

Οι οπαδοί των ερυθρόλευκων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΕ και έδωσαν αρκετοί αίμα, όπως συνέβη και με τον διευθυντή επικοινωνίας της ομάδας, Νίκο Γαβαλά.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Ολυμπιακός για την αιμοδοσία: 

«Η συνεχής ροή των εθελοντών αιμοδοτών στο χώρο του μουσείου στο «Γ. Καραϊσκάκης» γέμισε άπαντες με ικανοποίηση, με τους συμπολίτες μας να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εθελοντής αιμοδότης, κ. Νίκος Γαβαλάς, ανέφερε:

«Η αιμοδοσία διοργανώνεται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και το στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» δύο φόρες το χρόνο. Η διαδικασία πραγματοποιείται με ασφάλεια στο χώρο του μουσείου της ομάδας μας, διαρκεί μόλις δέκα λεπτά «χαρίζοντας» ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας. Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές που ήρθαν σήμερα εδώ».

Η αιμοδοσία γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά όπου υπάρχει Τράπεζα Αίματος.

Η θεσμοθέτηση της αιμοδοσίας αποτελεί μια ακόμη σημαντική κοινωνική συνεισφορά του Ολυμπιακού μας και είναι μεγάλη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.

Η Αιμοδοσία δίνει ζωή.

Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν χρειαστεί αίμα και οφείλουμε να είμαστε εκεί. Οι διεθνείς στατιστικές λένε ότι το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος, ενώ μόνο το 5% των ανθρώπων που μπορούν να γίνουν αιμοδότες δίνουν αίμα.

Η δωρεά αίματος είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη, βοηθά τον οργανισμό μας να ανανεώνεται και διαρκεί μόνο 10 λεπτά.