ΚΚΕ για ομιλία Μητσοτάκη – «Όλα για τους λίγους»

Το περιεχόμενο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη «αποδεικνύει ότι ούτε υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη για όλους», υποστηρίζει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα όσα είπε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

«’Όλα για τους λίγους’, αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της σημερινής ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ,» υποστηρίζει, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ο Περισσός τονίζει ότι το περιεχόμενο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη «αποδεικνύει ότι ούτε υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει ‘ανάπτυξη για όλους’, με όφελος και για το κεφάλαιο και για το λαό».

Και προσθέτει πως οι μεγάλοι κερδισμένοι των εξαγγελιών του πρωθυπουργού «είναι συντριπτικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι», αναφέροντας συγκεκριμένα ότι αυτοί θα ωφεληθούν από τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών, «αυτοί θα κερδίσουν από την επιδότηση της εργασίας, με πρόσβαση σε πιο φτηνή εργατική δύναμη, αυτοί θα αξιοποιήσουν τις υπερεκπτώσεις στις επενδύσεις και τα κίνητρα για τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου».

Από την άλλη μεριά, επισημαίνει ο Περισσός, «οι δήθεν παροχές προς το λαό – που κάποιες εξαγγέλθηκαν, ενώ ισχύουν ήδη, π.χ. μειωμένος ΦΠΑ σε κάποιες υπηρεσίες και προϊόντα – δεν αναπληρώνουν στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, εξαιτίας των τσακισμένων μισθών και εργασιακών σχέσεων, των συνεπειών της πανδημίας, των ανατιμήσεων και της ακρίβειας, των άδικων αντιλαϊκών φόρων, των ιδιωτικοποιήσεων».

Δίπλα σε όλα αυτά, προσθέτει, θα προστεθούν και τα νέα «αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, που προβλέπει το νέο ευρωενωσιακό μνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου να αντληθούν τα πακέτα χρηματοδότησης για τις ‘πράσινες’ μπίζνες».

Ειδικά σε ό,τι αφορά την ακρίβεια στο ρεύμα και την ενέργεια συνολικά, υποστηρίζει το ΚΚΕ, «ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως ‘φάρμακο’ την αιτία του προβλήματος, αφού η απελευθέρωση της ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση, η μονοκαλλιέργεια των ΑΠΕ, είναι αυτά που οδηγούν σε πανάκριβο ρεύμα για το λαό και σε ενεργειακή φτώχεια».

«Οι νέοι-ντεκόρ στις ομιλίες του»

Όσο για τους νέους, προσθέτει ο Περισσός, «που ο πρωθυπουργούς τους βλέπει ως ντεκόρ στις ομιλίες του, βλέπουν πολύ καλά τις δήθεν νέες ‘ευκαιρίες’ στις απλήρωτες υπερωρίες του νόμου Χατζηδάκη, στο νέο πιο σκληρό ταξικό σχολείο, ακόμη και στην επέκταση των προγραμμάτων ανήλικης εργασίας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Και σήμερα μάθαμε ότι, εκτός από ρεπό, θα ‘απολαμβάνουν’ και Gigabytes!», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για «ματωμένη» ανάπτυξη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του, καλώντας σε αγώνα για αξιοπρεπές εισόδημα και μισθούς, σταθερή δουλειά για όλους, σύγχρονη δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια, κατάργηση των «αντιλαϊκών φόρων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk