Σταϊκούρας στον OT – Θα υπάρξει -επί τα βελτίω- αναθεώρηση της ανάπτυξης για το 2021

Η ανακοίνωση θα γίνει από τα χείλη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το βράδυ – Πάνω από 40 δισ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ

Την αναθεώρηση -επί τα βελτίω- της εκτίμησης για την ανάπτυξη του 2021 παραδέχθηκε ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο περίπτερο του Oικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αναμένονται ανακοινώσεις το βράδυ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα αυτό.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου είναι πάνω από 40 δισ., ενώ ήδη η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει κοντά στα 4 δισ. ευρώ μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, εξαιτίας της πανδημίας, τα οποία αφορούν τα 2ο εξάμηνο του 2021.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα τέσσερα «κλειδιά» της ελληνικής οικονομίας, τα οποία είναι: Αποκρατικοποιήσεις, ανάπτυξη, ταμειακά διαθέσιμα και μείωση των κόκκινων δανείων.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε «Θα ακούσετε ελαφρύνσεις στο φορολογικό κομμάτι», υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχει αποφασιστεί οι επιχειρήσεις θα φορολογηθούν του χρόνου με 22%, θα ισχύσει η μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις κατά 4 μονάδες, αλλά και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Συνολικά τα μέτρα αυτά αγγίζουν το 1,8 δις. ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί για την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk