Έφυγε σήμερα από τη ζωή στο νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν ο τραπεζίτης και νυν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» Γιώργος Αρώνης.

Ο Γιώργος Αρώνης άφησε το δικό του στίγμα στον τραπεζικό κλάδο ήταν για πολλά χρόνια στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και εν συνεχεία της Alpha Bank. Εδώ και ένα χρόνο ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ο Γιώργος Αρώνης ξεκίνησε την καριέρα του στην ABN Amro, φτάνοντας μέχρι τη θέση του γενικού διευθυντή καταναλωτικής πίστης. Το 1999, μετακινήθηκε στην Εθνική Τράπεζα και το 2002 έγινε γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής.

Γιώργος Αρώνης: Η καριέρα στον τραπεζικό τομέα

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Alpha Bank, στην οποία μεταπήδησε το 2004 ως επικεφαλής της λιανικής τραπεζικής. Το 2006 ανέλαβε εντεταλμένος γενικός διευθυντής και το 2008 γενικός διευθυντής.

Τον Μάρτιο του 2017 τοποθετήθηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, με αρμοδιότητα για τη λιανική τραπεζική, τις επιχειρήσεις, αλλά και για το δίκτυο στο εξωτερικό.

Το 2018 ήταν υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά απέσυρε την υποψηφιότητά του, υπογραμμίζοντας πως «η διαδικασία θα ήταν οριακή και ένα αποτέλεσμα 6-5 ή και 7-4 για την εκλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου θα άφηνε βαθιά σημάδια στην τράπεζα, νικητές και ηττημένους, κάτι που ίσως ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο σε άλλες εποχές αλλά αξεπέραστο στη συγκυρία που βρισκόμαστε».

Μετά την εκλογή της νέας διοίκησης, ο κ. Αρώνης συμφώνησε να παραμείνει για ένα διάστημα στην τράπεζα ως ειδικός σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Ψάλτη.

Τον Ιούλιο του 2020 ανέλαβε τη θέση του προέδρου στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος».

«Αφησε το στίγμα του στο σύγχρονο τραπεζικό τοπίο»

Μετά την είδηση για το θάνατο του Γιώργου Αρώνη, σε κοινή τους δήλωση ο Προεδρος του Δ.Σ της Alpha Bank Βασίλειος Ράπανος και ο CEO του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης, αναφέρουν τα εξής:

«Με μεγάλη οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιώργου Αρώνη, για πολλά χρόνια ανώτατου στελέχους της Alpha Bank.

Αυτοδημιούργητος και αυτόφωτος, με καινοτόμες ιδέες και άμεση αντίληψη των τάσεων στην ελληνική οικονομία, ο Γιώργος Αρώνης άφησε το στίγμα του στο σύγχρονο τραπεζικό τοπίο. Για περισσότερα από 16 χρόνια, πρωτοστάτησε της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Alpha Bank, εδραιώνοντας την ηγετική της θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Όλοι όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του αποχαιρετούμε έναν στενό συνεργάτη, έναν εξαίρετο άνθρωπο και, κυρίως, έναν φίλο.
Θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».