Λίγο πριν η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, πλήθος κόσμου σπεύδει στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποδώσει τιμή στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Ανάμεσά τους, υποκλίνονται ο καλλιτεχνικός κόσμος και ο πολιτικός κόσμος -εκπρόσωποι των οποίων αναμένουν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι και να αποχαιρετήσουν τον οικουμενικό Έλληνα- ενώ δεκάδες είναι τα στεφάνια που έχουν σταλεί για να συνοδεύσουν τον Μίκη Θεοδωράκη στην τελευταία του κατοικία.

Στεφάνι για να αποτίσουν φόρο τιμής στον κορυφαίο δημιουργό έχουν στείλει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς και ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Σημειώνεται πως, με μια συγκινητική ανάρτηση, ο Βαγγέλης είχε αποχαιρετήσει τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αθανασία και ο ελληνικός λαός πενθεί. Ο Μίκης κράτησε στις πλάτες του την Ελλάδα και εκείνη θα τον παραδώσει δαφνοστεφανωμένο στην αιωνιότητα. Μίκη, θα θυμάμαι πάντα τις ατέλειωτες συζητήσεις μας, το λαμπρό σου μυαλό και το μέγα πάθος σου για την Ελλάδα. Σε ευχαριστούμε για το Παγκόσμιο έργο σου, για τους αγώνες σου για την πατρίδα και για τα ατέλειωτα συναισθήματα που μας χάρισες με τη μουσική σου» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Δείτε εικόνες