Από το ιστορικό κτίριο που στέγαζε το στρατηγείο της Φιλικής Εταιρείας ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή του στη Μολδαβία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καθώς μετέβη εκεί αμέσως μετά το τέλος της επίσκεψής του στη Ρουμανία.

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στη Μολδαβία, ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το ιστορικό κτίριο που στέγαζε το στρατηγείο της Φιλικής Εταιρείας στο Κισινάου, το οποίο ανήκε στον Φιλικό Μιχάλη Κάτσικα.

Ο Νίκος Δένδιας είχε επίσης συνάντηση με την πρωθυπουργό της Μολδαβίας Ναταλία Γαβρίλιτσα, ενώ η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Μολδαβία θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της χώρας Μάια Σάντου (Maia Sandu). Οι συνομιλίες, όπως γνωστοποιείται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των διμερών δεσμών και στην ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Μολδαβίας.

Στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Μολδαβία έπειτα από αρκετά χρόνια, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Νίκου Ποπέσκου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η ενδυνάμωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Μολδαβίας και η στήριξη Ελλάδας στην Ανατολική Εταιρική Σχέση, η υπογραφή Διμερούς Συμφωνίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ακολούθησε συνάντηση του Νίκου Δένδια με την πρωθυπουργό της Μολδαβίας Ναταλία Γαβρίλιτσα (Natalia Gavriliță).

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Μολδαβία θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της χώρας Μάια Σάντου (Maia Sandu). Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση των διμερών δεσμών και στην ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Μολδαβίας.