Η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, έστω κι αν θέλει να καλύψει τα λάθη της, προωθεί διάταξη στη Βουλή με την οποία θα τιμωρούνται πολύ σκληρά οι επίορκοι υπάλληλοι που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Τι πιο αυτονόητο δηλαδή να αυστηροποιηθούν οι ποινές για ξεκάθαρους πλαστογράφους που στην περίπτωση αυτή θέτουν σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία.

Για σκεφτείτε την κυρία που μίλησε σε κανάλι και είπε ότι ψάχνει ένα λαμόγιο γιατρό για να της εκδώσει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, να νοήσει και να κολλήσει άλλους 10.

Για σκεφτείτε η εν λόγω κυρία, καθ’ όλα… νόμιμη με το χαρτί στο χέρι, να κολλήσει τον πατέρα της, τη μάνα της, τον συνάδελφό της, και αυτοί είτε να καταλήξουν είτε να ταλαιπωρηθούν για καιρό, ταλαιπωρώντας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι ψεύτικοι εμβολιασμένοι, λοιπόν, είναι σοβαρό έγκλημα, και όσοι χωρίς αιδώ βάζουν την υπογραφή τους σε τέτοια πιστοποιητικά, είναι εγκληματίες.

Δε θες να κάνεις το εμβόλιο; Μαγκιά σου (αν και δεν είναι). Αλλά μην τρέχεις να βγάλεις πλαστό πιστοποιητικό ότι το έκανες. Απλά τα πράγματα.

Επομένως, ούτε καν διάταξη δεν χρειαζόταν για τους επίορκους υγειονομικούς που έστησαν αυτή τη φάμπρικα.

Απόλυση και στο σπίτι μέχρι να πας και φυλακή γιατί πλαστογράφησες δημόσιο έγγραφο. Και χωρίς δικαστήρια, ΕΔΕ και άλλες ανοησίες που οδηγούν σε καθυστέρηση εκτέλεσης της ποινής.

Ούτε ρουσφέτι από τον βουλευτή για να την γλιτώσει ο γιατρός που έκανε τη… λαμογιά. Στο σπίτι του και διαγραφή δια παντός από τον δημόσιο τομέα. Αυτό είναι το σωστό.

Κι όμως, στη Βουλή, η μικροκομματική για άλλη μια φορά κυριάρχησε. Μόνο το κόμμα που κυβερνά ψήφισε την διάταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αγκαλιά με τον Βελόπουλο και τον Βαρουφάκη, καταψήφισαν.

Το δε Κίνημα Αλλαγής, που θέλει να αλλάξει τη χώρα και να μην είναι κομπάρσος αλλά πρωταγωνιστής, απλά… την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Δεν πήρε θέση εν ολίγοις σε ένα θέμα που για κάποιους δεν είναι σοβαρό, αλλά που τελικά είναι η εικόνα της Ελλάδας.

Ανεξαρτήτως της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Ασχετα αν έχουν κάνει τραγικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας ή αν τελικά η διάταξη έχει επικοινωνιακούς σκοπούς, αφού αυτό που φταίει είναι το πολυδιαφημισμένο ηλεκτρονικό σύστημα που επιτρέπει να υπάρχουν πλαστογράφοι.

Είναι θέμα ηθικής τάξης να ψηφίζουν τα κόμματα τέτοιου είδους διατάξεις.

Γιατί είναι θέμα ηθικής να μπορείς να ξεπερνάς τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να προσπαθείς να φτιάξεις το κράτος σου, την πατρίδα σου.

Τι κάνουν δηλαδή τα κόμματα που δεν ψήφισαν ή απείχαν; Κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές;

Κλείνουν το μάτι σε κοινούς πλαστογράφους;

Χαϊδεύουν τα αυτιά εκείνων που με πλαστά χαρτιά θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία;

Μια χώρα… μαϊμού

Διαιωνίζουν ένα σαθρό και τόσο κουτοπόνηρο ελληνικό κράτος που έχει συνηθίζει να «μαϊμουδίζει;»

Μαϊμού πιστοποιητικά για τυφλούς που έπαιρναν επίδομα… τυφλότητας ενώ έβλεπαν σαν αετοί, είχαμε πριν από χρόνια.

Μαϊμού πιστοποιητικά για ανάπηρους που χαίρουν άκρας υγείας αλλά πληρώνονται για την αναπηρία τους, είχαμε επίσης.

Μαϊμού βεβαιώσεις για αγροτικές καλλιέργειες προκειμένου να παίρνουν επιδοτήσεις, κυκλοφορούσαν στην επαρχία σωρηδόν.

Απειρες… μαϊμουδιές σε μια χώρα που έχει μάθει να παίρνει χρήματα από αυτούς που τα χρειάζονται, από άξιους Ελληνες, και να τα μοιράζει σε πολίτες που πλαστογραφούν, που παρανομούν, πολλές φορές με την ανοχή του κράτους.

Σίγουρα με την ανοχή και την συνενοχή κρατικών υπαλλήλων που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο Δημόσιο, αλλά στα κάγκελα μιας φυλακής.

Κι ενώ εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα ταλανίζεται από επίορκους υπαλλήλους που συμμετέχουν σε κυκλώματα έκδοσης πλαστών εγγράφων (και που τις περισσότερες φορές δεν τιμωρούνται), έρχονται και κόμματα να στείλουν το λάθος μήνυμα.

Ερχονται κόμματα να χαϊδέψουν αυτιά και να ψαρέψουν ψήφους, επικροτώντας επί της ουσίας τις παράνομες πράξεις τους.

Δίνοντάς τους το σύνθημα της ατιμωρησίας, λέγοντάς τους ότι «εμείς εδώ είμαστε. Κάντε τις μαϊμουδιές σας και θα σας καλύψουμε».

Δυστυχώς, αυτή είναι η εικόνα του ελληνικού κράτους που δικαιολογεί και καλύπτει το κάθε λαμόγιο.

Ακόμη και αυτό που βάζει σε κίνδυνο την υγεία ανθρώπων.

Ένα κράτος που δεν κλείνει τα παράθυρα κι επιτρέπει την παρανομία, δεν μπορεί να έχει καλό μέλλον.

Οι πολιτικοί οφείλουν να δίνουν οι πρώτοι το παράδειγμα ότι η ατιμωρησία τρέφει τα λαμόγια. Ας σκεφτούν σοβαρά, λοιπόν, στην αντιπολίτευση το τεράστιο φάουλ που έκαναν και που πιθανότατα να έκανε και η Νέα Δημοκρατία αν ήταν στην αντιπολίτευση.

Αν θέλουμε μαϊμού κράτος με μαϊμού πιστοποιητικά και… μαϊμουδένιους πολίτες, ας χειροκροτήσουμε κι ας το αφήσουμε να περάσει κι αυτό. Αλλωστε, μήπως υπήρξε παραδειγματική τιμωρία εκείνων που έβγαζαν τις βεβαιώσεις τυφλότητας;

Αν, όμως, θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, απλά ας εξοργιστούμε, ας απαιτήσουμε να μην υπάρχει έλεος για κανένα λαμόγιο. Ειδικά τώρα που κινδυνεύουν ζωές…