Παράταση πέντε ημερών στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αποφάσισε να δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και οι λογιστές.

Η ηλεκτρονική «αυλαία» των φορολογικών δηλώσεων έπεφτε κανονικά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου. Επειδή όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβληθεί περισσότερες από 400.000 δηλώσεις και οι λογιστές εκτιμούν ότι δεν θα προλάβουν μέχρι την Παρασκευή να ολοκληρώσουν τη διαδικασία  η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημά τους και να παρατείνει το χρόνο υποβολής των δηλώσεων έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Η παράταση των πέντε ημερών δεν επηρεάζει την προθεσμία πληρωμής των δύο πρώτων δόσεων του φόρου εισοδήματος για τους φορολογούμενους με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Η προθεσμία εκπνέει στις 17 Σεπτεμβρίου ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να εξοφληθεί και η τρίτη δόση του φόρου.

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου που θα  ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η ΑΑΔΕ θα τρέξει την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο ραβασάκια αναμένεται να αναρτηθούν στο Τaxisnet τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει  να δώσει τη δυνατότητα εξόφλησης της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου μαζί με τη δεύτερη δόση χωρίς πέναλτι.