Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμοί που εξέδιδε υπάλληλος στο εμβολιαστικό κέντρο στον Παλαμά Καρδίτσας.

Κι ενώ το πρωί ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ με το πόρισμα να αναφέρει πως 33 άτομα έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε περισσότερα στοιχεία στη Βουλή.

Ενημέρωσε μάλιστα πως ανάμεσα σε αυτούς που έχουν λάβει fake πιστοποιητικά είναι και υγειονομικοί.

«Υπάρχει πρόβλημα διότι δυστυχώς ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν υγειονομικοί και από άλλες ΥΠΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντα τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι θέμα χρόνου να τους βρούμε»

Ο ίδιος, μάλιστα, κάλεσε όλους όσοι υγειονομικοί έχουν πάρει ψεύτικα πιστοποιητικά να το αναφέρουν.

«Να το πούνε είναι θέμα χρόνου να τους βρούμε. Λυπούμαστε, διότι είναι μια πράξη μεγίστης απαξίας να πηγαίνει κάποιος ψευδώς να πάρει ένα πιστοποιητικό. Δίνει ροπή προς μια εγκληματική πράξη», προσέθεσε ο Υπουργός Υγείας. Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι συνολικά οι παραπάνω εμβολιασμοί είναι 31.000 και όχι 40.000 όπως αρχικά είχε διαρρεύσει, ενώ σχετικά με την υπάλληλο ήδη έχουν προβλεφθεί κυρώσεις και έχουν ανασταλεί τα καθήκοντά της.

Μιλώντας για την τροπολογία που με την πρώτη δόση οι υγειονομικοί επιστρέφουν τα καθήκοντά τους υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας είναι ξεκάθαρο:

«Το μέτρο θα εφαρμοστεί και δεν θα μπορούν να εργαστούν». Εντούτοις, όπως είπε, σε ένδειξη καλής θέλησης η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι με την πρώτη δόση θα επιστρέφουν στα καθήκοντά τους. «Κάποιοι ήδη από τον Σεπτέμβριο εμβολιάζονται και θα επιστρέψουν», σημείωσε με νόημα.

Τέλος, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η προκήρυξη για την πλήρωση 530 θέσεων γιατρών και μέσα σε αυτές τις θέσεις είναι της λειτουργίας της ΜΕΘ Παπανικολάου.