Κορυφώνονται στα Χανιά οι προετοιμασίες για την υποδοχή της σορού του Μίκη Θεοδωράκη και για την ταφή του που θα πραγματοποιηθεί στον τόπο καταγωγής του στο χωριό Γαλατάς.

Ο δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκης ανέφερε πως «Ο Δήμος Χανίων υποδέχεται στην τελευταία του κατοικία, τον Μίκη Θεοδωράκη. Τιμούμε την τελευταία του επιθυμία, εκπληρώνοντας παράλληλα, τη θεσμική και ηθική μας υποχρέωση.

Κατόπιν συνεννόησης και αγαστής συνεργασίας με τον Σύλλογο Φίλων «Μίκης Θεοδωράκης» και τον πληρεξούσιο και Πρόεδρο κ. Γεώργιο Αγοραστάκη, η διαδικασία αποχαιρετισμού είναι η εξής:

  • Υποδοχή της σορού στο Λιμάνι της Σούδας, στις 7:30 το πρωί της Πέμπτης 09/09/2021.
  • Θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων, όπου στη συνέχεια η σορός θα συνοδευθεί μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων.
  • Εκπληρώνοντας την επιθυμία του λαού των Χανίων και της Κρήτης, η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ι.Μ.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου μέχρι τις 12:00.
  • Θα ακολουθήσει αυτοκινητοπομπή μέχρι τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαλατά στις 13:00, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο.
  • Πεζή συνοδεία και ταφή στο Κοιμητήριο Γαλατά.

«Όλη η διαδικασία θα γίνει με απόλυτο συντονισμό της Αντιπεριφέρειας Χανίων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης και θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από τον κοροναϊό», τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.