Το εντυπωσιακό κουτί, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από κόκαλο καμήλας, ήταν τοποθετημένο στο μικρό, κομψό τραπέζι που είχε σχεδιάσει ο εικαστικός Anselm Kiefer. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης ανοιγόκλεινε νευρικά το καπάκι από τη χειροποίητη δημιουργία του κορυφαίου καλλιτέχνη, χωρίς να ενδιαφέρεται μάλλον για το περιεχόμενο. Τελικά ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι… έδωσε την πολυπόθητη λύση.

Πλησίασε στο τραπεζάκι και στο σκαλισμένο περίτεχνα little box και επέλεξε ένα από τα Gurkha Black Dragon. Η μυρωδιά του πούρου, το οποίο περιέχει γέμισμα από τη Δομινικανή Δημοκρατία, παλαιωμένο για πέντε χρόνια, «δημιούργημα» των κόπων του λαού του Νεπάλ Gurkha, έδειξε να επαναφέρει στην «πραγματικότητα» τον εκκεντρικό πλοιοκτήτη. Ο παιδικός μου φίλος ζήτησε από τον μπάτλερ Σουλπίκιο να του ανοίξει τη νέα έκδοση της ροζέ σαμπάνιας, από 100% Grand Cru σταφύλια, την περίφημη Goût  de Diamants.

Ο κ. Ευπαλίδης, ο οποίος προμηθεύεται συλλεκτικούς καμπανίτες και γαλλικά κρασιά από την Prodiguer Brands, πολύ κοντά στο σπίτι του στο Knightsbridge του Λονδίνου, ρούφηξε λίγο μετά μια γουλιά από το περιεχόμενο. Στη συνέχεια φρόντισε να μας εξηγήσει με το γνωστό μπλαζέ ύφος του ότι οι σαμπάνιες με τα πανάκριβα διαμάντια στο μπουκάλι  τους αποτελούν αντικείμενο σκληρού ανταγωνισμού ανάμεσα σε εκείνον και τον ρώσο billionaire Βλαντισλάβ Ντορονίν.

Ο Ντίντης υποστηρίζει ότι «κερδίζει» τον άτακτο Βλαντισλάβ, όχι μόνο στις σαμπάνιες και στα κρασιά, δημιουργώντας μια σπάνια κάβα, αλλά και στις… γυναίκες. Τρομεροί playboys και οι δύο, πέρασαν ένα ακόμα αξέχαστο καλοκαίρι στα Greek Islands αλλά και στα spots της Νότιας Ιταλίας. Με τα ωραιότερα κορίτσια να κάνουν ηλιοθεραπεία στο deck. Τα δαχτυλίδια από τα πούρα… πλησίαζαν επικίνδυνα τον κίτρινο πίνακα του Πολ Γκογκέν. Ο Ντίντης Ευπαλίδης ομολόγησε τελικά ότι ο εκνευρισμός του οφειλόταν στις φήμες για αγορά Mykonian έκτασης από ρώσο μεγιστάνα. Poor, poor Ντίντη!