Ανώτατη Εκπαίδευση: Aιτήματα και προκλήσεις – Τρεις πρυτάνεις αναλύουν

Το BHMAgazino δίνει τον λόγο σε τρεις πρυτάνεις μεγάλων ΑΕΙ της χώρας για να σχολιάσουν ενόψει της έναρξης του νέου εκπαιδευτικού έτους.

Με ένα εξεταστικό σύστημα που εφαρμόστηκε εφέτος για πρώτη φορά ανοίγοντας πληθώρα συζητήσεων για αλλαγές στον «χάρτη» της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, αλλά και έναν νέο νόμο-πλαίσιο για τη διοίκηση και λειτουργία τους εν αναμονή από το υπουργείο Παιδείας, το BHMAgazino δίνει τον λόγο στους τρεις πρυτάνεις μεγάλων ΑΕΙ της χώρας για να σχολιάσουν: Τι έγινε, τι πρέπει να αλλάξει, τι χρειάζονται τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γράφει για το προνόμιο της θετικής μετεξέλιξης, ο Δημήτριος Μπουραντώνης, πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μιλά για την Αναγκαιότητα της Στρατηγικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση και ο Ανδρέας Γ. Μπουντουβής, πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τονίζει την ανάγκη επαναπροσανατολισμού της εκπαίδευσης και της έρευνας στη νέα πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
Σίβυλλα
Helios Kiosk