Αδικία; Όχι. Διότι για να προβάλεις αξιώσεις για κάτι μεγάλο, προφανώς πρέπει με έναν τρόπο να το αξίζεις. Και η εικόνα που παρουσιάζει η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου δεν είναι, δεν ήταν συμβατή με τον στόχο που είχε μέχρι πριν από μερικά λεπτά στην Πρίστινα: Τη φιλοδοξία να ανταγωνιστεί την Ισπανία και τη Σουηδία για τις θέσεις 1-2 στον δεύτερο προκριματικό όμιλο για το Μουντιάλ.

Δεν βλεπόμαστε. Δεν μπορούμε να νικήσουμε ούτε το Κόσοβο (1-1) που βρίσκεται στο 115 του ranking της FIFA. Άρα για τι ακριβώς συζητάμε…

Ναι, τέλος οι –όποιες- ελπίδες για το Μουντιάλ ΄22. Για το περίφημο project Κατάρ του Τζον Φαν Σιπ που έχουμε την εντύπωση πως από απόψε μετράει αντίστροφα για τη σχέση του με τον εθνικό μας πάγκο. Απέτυχε παταγωδώς, ο Ολλανδός. Καμία πρόοδος. Καμία προσαρμοστικότητα. Κανένα μέλλον για μια ομάδα χωρίς αρχή μέση και τέλος.

Θα μπορούσε η βραδιά να μας προσφέρει ένα φιλί της ζωής, έστω μέχρι την Τετάρτη και το εντός έδρας ματς με τη Σουηδία. Ένα δώρο της μπάλας. Δεν συνέβη παρότι προηγηθήκαμε (Δουβίκας 45΄+1΄) για παραπάνω από ενενήντα λεπτά. Από το 80΄και πέρα οι Κοσοβάροι είχαν στρατοπεδεύσει γύρω από την περιοχή μας.

Γλιτώσαμε μια, δύο. Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Μια γκάφα της άμυνας έδωσε το δικαίωμα στον Μουρίκι να ισοφαρίσει (90΄+2΄) αποκαθιστώντας τη τάξη σε ένα ματς που το μόνο βέβαιο είναι πως δεν ήμασταν καλύτεροι.

Ταφόπλακα το αποτέλεσμα. Μείναμε με 3 βαθμούς έπειτα από ισάριθμα ματς, όταν η δεύτερη Σουηδία με τα ίδια παιχνίδια έχει 9. Όταν η Ισπανία που είναι το μεγάλο φαβορί ανέβηκε στους 10 (5αγ). Δεν περνάμε ούτε το Κόσοβο που μετά τη νίκη του στη Γεωργία (2/9) και τον σημερινό βαθμό είναι στους 4.

Ούτε το Κόσοβο! Μόνο ως αστείο λοιπόν μπορεί να συνεχιστεί μια κουβέντα με περιεχόμενο σε αυτή την περιπέτεια προκριματικών. Ένα ακόμη πικρό ποτήρι είναι, που οι κανόνες επιβάλλουν να το πιούμε ως το τέλος.

ΚΟΣΟΒΟ (Μπερνάρ Σαλόν): Μούριτς, Βόιβοντα, Ράχμανι, Αλίτι (78′ Φαζλίσι), Χαντέργιοναϊ, Χαλίμι (84′ Μουσλίγια), Ντρέσεβιτς, Μπερίσα (78′ Λόσαι), Κάστρατι (46′ Μπίτικι), Μούρικι, Ράσιτσα

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης – Ανδρούτσος, Τσιμίκας (89′ Παπαδόπουλος) – Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας – Παυλίδης (80′ Φούντας), Δουβίκας (63′ Μάνταλος).