Superclasico τέλος! Μετά τα όσα έγιναν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ανάμεσα στη Βραζιλία και την Αργεντινή το μεγάλο παιχνίδι διεκόπη οριστικά!

Με επίσημη ανακοίνωση, η ομοσπονδία της «Αλμπισελέστε» έκανε γνωστό πως το μεγάλο παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν θα συνεχιστεί απόψε.

Η ομάδα του Σκαλόνι, αποφάσισε μετά το «ντου» των αστυνομικών αρχών να αποχωρήσει και να επιστρέψει στα αποδυτήρια, αφήνοντας τους ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας στο γήπεδο.

Ο λόγος της εισβολής, έχει να κάνει με τους τέσσερις ποδοσφαιριστές της «Αλμπισελέστε» που έρχονται από το πρωτάθλημα της Premier League. Ο λόγος για τους Μαρτίνες, Σέλσο, Μορέρο και Μπουελδία, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Βραζιλία.

Οι Βραζιλιάνοι ξεκαθάρισαν πως οι τέσσερις ποδοσφαιριστές έπρεπε να τεθούν σε 14ήμερη καραντίνα και είναι χαρακτηριστικό της έντασης που υπήρξε πριν από την έναρξη του αγώνα, πως οι ιθύνοντες των δύο ομάδων αρνούνταν να συμφωνήσουν για το αν θα αγωνίζονταν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές.

Γι’ αυτό τον λόγο (για την 14ημερη καραντίνα) δεν ταξίδεψαν από την Αγγλία στην Βραζιλία, οι Βραζιλιάνοι που παίζουν σε ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν με βάση τα όσα ισχύουν στην χώρα του καφέ για τον κοροναϊό.

Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, την στιγμή που παίζονταν ο αγώνας και πιο συγκεκριμένα στο έκτο λεπτό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φιλοξενούμενων. Η ένταση ήταν μεγάλη και τελικά οι Αργεντίνοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στα αποδυτήρια, προκειμένου ν’ αποφασίσουν τι θα πράξουν.

Τελικά επέλεξαν να μην ξαναβγουν στο γήπεδο και η διακοπή της αναμέτρησης είναι οριστική, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης σε Βραζιλία και Αργεντινή.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η κατάσταση είναι έκρυθμη και υπάρχουν αναφορές στο διαδίκτυο, που επισημαίνουν ότι «η Conmebol έχει δώσει το οκ για να συνεχιστεί η αναμέτρηση, αλλά οι Αργεντίνοι δεν βγαίνουν στο γήπεδο, καθώς υπεύθυνη για την διακοπή του αγώνα δεν είναι οι φιλοξενούμενοι.

Σε μια τέτοια περίπτωση η Αργεντινή θα πάρει τη νίκη στα χαρτιά με 3-0».

Τα πράγματα ωστόδο δεν είναι τόσο απλά, καθώς η Conmebol ξεκαθάρισε πως η υπόθεση θα φτάσει στην FIFA, προσθέτοντας πως η απόφαση για την «τύχη» της αναμέτρησης θα ληφθεί από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.