Το σκηνικό είχε στηθεί τέλεια. Οι Ολλανδοί είχαν κατακλύσει τις κερκίδες της πίστας του Ζάντβορτ και περίμεναν να δουν το δικό τους παιδί, τον Μαξ Φερστάπεν να πανηγυρίζει την νίκη.

Ο 23χρονος οδηγός της Red Bull δεν τους απογοήτευσε και πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού για έβδομη φορά την φετινή σεζόν. Ο Φερστάπεν συνδύασε τη νίκη και με την επιστροφή του στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών, προσπερνώντας τον Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό να τερματίζει δεύτερος, παίρνοντας και τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου. Στην τρίτη θέση, ο ομόσταβλός του στην Mercedes, Βάλτερι Μπότας.

Ήταν ένας αγώνας χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με μόλις τρεις οδηγούς να τερματίζουν στον ίδιο γύρο, καθώς οι υπόλοιποι βρέθηκαν τουλάχιστον έναν πίσω. Το βραβείο για τον οδηγό της ημέρας κατέληξε στον Σέρχιο Πέρες, ο οποίος ξεκίνησε από το pit lane, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την όγδοη θέση.

Η εκκίνηση στο ηλιόλουστο Ζάντβορτ ήταν πεντακάθαρη, με τους έξι πρώτους να παραμένουν στις θέσεις του μετά την συμπλήρωση του πρώτου γύρου, ενώ και στις πίσω θέσεις δεν υπήρχαν «δράματα».

Ο Φερστάπεν έχτισε με το «καλημέρα» μια σημαντική διαφορά από τον Χάμιλτον, η οποία έφτασε μέχρι τα 3 δευτερόλεπτα. Ο Βρετανός δεν μπορούσε να πλησιάσει τον Ολλανδό της Red Bull και έτσι ανέλαβε δράση η στρατηγική της Mercedes.

Η γερμανική ομάδα τράβηξε στα πιτ τον Χάμιλτον στον 21ο γύρο για να του βάλει την μεσαία γόμα. Η Red Bull απάντησε κάνοντας το ίδιο με τον Φερστάπεν στον αμέσως επόμενο γύρο και κράτησε τον Ολλανδό μπροστά από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή.