Τις οριστικές του αποφάσεις έχει λάβει ο πρωθυπουργός για τον επικεφαλής του νεοσύστατου υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Αύριο Δευτέρα στις 11:30, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας εντείνεται τις τελευταίες ώρες η φημολογία γύρω από πιθανά ονόματα για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο με ένα από τα βασικά ονόματα που ακούγεται τις τελευταίες ώρες να είναι αυτό του πρώην Επιτρόπου της ΕΕ για τη διαχείριση κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη.

Ηγεσία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πεδίου

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, περιγράφοντας την επιλογή που θα κάνει το μέγαρο Μαξίμου είχε πει ότι «θα είναι μια πολιτική ηγεσία που θα ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του πεδίου».

«Να είστε σίγουροι ότι θα είναι μια η επιλογή η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις» είχε προσθέσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι το πρώτο όνομα που ακούστηκε πριν από μερικές ημέρες ήταν του στρατηγού ε.α. Μιχαήλ Κωσταράκου, το όνομα του οποίου άλλωστε είχε ακουστεί κατά καιρούς και για τη θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Η τοποθέτηση υφυπουργού

Κάποιες πληροφορίες που κυκλοφορούν επίσης θέλουν την τοποθέτηση και υφυπουργού δίπλα στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και μάλιστα για τη θέση του υφυπουργού περιγράφεται πρόσωπο προερχόμενο από τις ένοπλες δυνάμεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προεξοφλείται η περίπτωση του κ. Κωσταράκου.

Άλλες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι θα προέρχεται από το χώρο της αεροπορίας με επικρατέστερο το όνομα του πρώην αρχηγού ΓΕΑ Ευάγγελου Τουρνά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κυβέρνηση αύριο θα κάνει τις ανακοινώσεις της προκειμένου να κλείσει ένα ανοιχτό μέτωπο με την ίδρυση αυτόνομου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας που έχει από τον ανασχηματισμό μετά το φιάσκο με την υπόθεση Αποστολάκη.

Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι Ελληνοκύπριος, γεννήθηκε το 1958 και είναι χειρουργός οδοντίατρος στο επάγγελμα.

Στην πολιτική του καριέρα εκτός από Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων στην ΕΕ, έχει διατελέσει βουλευτής και ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, καθώς και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη και την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, ενώ είχε συνεργαστεί και με τον Γιάννο Κρανιδιώτη για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.