ΕΚΤ, ανάπτυξη και πληθωρισμός δίνουν τον ρυθμό στις αγορές

Mέγα ζητούμενο για τις αγορές την ερχόμενη είναι αν τα κέρδη θα συνεχιστούν ή αν θα καταγραφούν ρευστοποιήσεις με στόχο την κεφαλαιοποίηση κερδών

Με τις τιμές των μετοχών να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα και την αμερικανική κεφαλαιαγορά να κινείται κοντά σε ιστορικά ρεκόρ, μέγα ζητούμενο για τις αγορές την ερχόμενη εβδομάδα είναι αν τα κέρδη θα συνεχιστούν ή αν θα καταγραφούν ρευστοποιήσεις με στόχο την κεφαλαιοποίηση κερδών.

Στην Ευρώπη το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη για το ΑΕΠ και την ανεργία του δευτέρου τριμήνου.

Επίσης, την Πέμπτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τους επενδυτές να αναμένουν κάποια στοιχεία αναφορικά με τις προθέσεις της για το tapering, στα βήματα της Fed.

Στις ΗΠΑ, σε μακροοικονομικό μέτωπο, τα στοιχεία του Δείκτη τιμών παραγωγού του Αυγούστου των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν να δώσουν κάποιες ενδείξεις για το πώς διαμορφώνεται ο πληθωρισμός αφού ο Ιούλιος έδειξε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση σε πάνω από μια δεκαετία.

Με την παραλλαγή Delta του κορωνοϊού να συνεχίζει να εμποδίζει την ανάπτυξη, «πολλοί επενδυτές βλέπουν ίσως κάποια αντίθετη κατεύθυνση και τοποθετούνται πιο αμυντικά», δήλωσε ο Ross Mayfield, επενδυτικός στρατηγικός στο Baird στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley την περασμένη εβδομάδα μείωσαν την εκτίμησή τους για την αμερικανική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο σε 2,9%, από 6,5%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk