Παρατηρώντας την ενδεκάδα που παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε συνδυασμό με την εικόνα που είχε η ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν γίνεται να μην προβληματιστείς.

Γιατί ναι μεν έλειπαν 14 παίκτες με τις εθνικές τους ομάδες, στην πλειοψηφία τους «πρώτης γραμμής», όμως από την άλλη η 9άδα με Λαλά, Σωκράτη, Μπα, Καρμπόβνικ, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Λόπες, Ελ Αραμπί και Τικίνιο μπορεί κάλλιστα να εμφανιστεί σε επίσημο ματς. Αν βάλω και τον Κρίστινσον, που χθες μάλιστα κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε δύο περιπτώσεις και δεν επέτρεψε να γίνει το 1-0, 3-0, τότε μόνο ο νεαρός Ξενιτίδης της Β’ ομάδας δεν είναι παίκτης «πρώτης γραμμής».

Δεν ξεχνώ επίσης πως τα φιλικά δεν προσφέρονται για τους «έξω από την ομάδα» αλλά για τον προπονητή, δεν παύει όμως ο Ολυμπιακός να ήταν «άγευστος» και «άοσμος» απέναντι σε μια ομάδα που υπό νορμάλ συνθήκες σε ένα νορμάλ ποδόσφαιρο θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει αν όχι το πρωτάθλημα σίγουρα την 2η θέση.

Το αμέσως επόμενο ματς από τον αγώνα στην Μπρατισλάβα, όπου επίσης ο Ολυμπιακός δεν έθελξε αλλά πέτυχε εύκολα τον στόχο του, θα περίμενε κανείς πως θα εμπεριέχει στοιχεία βελτίωσης.

Μια βελτίωση που πρέπει να έρθει στα επίσημα ματς που έρχονται, τόσο με τον Ατρόμητο το βράδυ της Κυριακής στο Καραϊσκάκη όσο κυρίως (γιατί ο βαθμός δυσκολίας είναι ακόμη μεγαλύτερος) με την Αντβέρπ λίγες μέρες μετά στην πρεμιέρα του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αποδείξει πολλάκις πως έχει τον τρόπο να παίρνει αυτά που πρέπει από τους παίκτες, όταν πρέπει, και πιστεύω πως το ίδιο θα συμβεί και πάλι. Μπορεί τα σημάδια να μην είναι αυτά που περιμένεις για τέτοια περίοδο, όμως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αλλάξουν.

Στο «Βικελίδης» άλλωστε υπήρχαν και στοιχεία αισιόδοξα. Η επιστροφή του Τικίνιο, που ήταν και ο μοναδικός που απείλησε την εστία του Άρη με δύο δικές του ενέργειες, είναι ένα από αυτά. Ο Βραζιλιάνος είναι σπουδαίος επιθετικός και δυστυχώς ο τραυματισμός του τον στέρησε από την ομάδα σε ένα κρίσιμο διάστημα. Παίρνοντας παιχνίδια στα πόδια του είναι δεδομένο πως θα δείξει την αξία του και θα προσφέρει στον Ολυμπιακό.

Ο Καρμπόβνικ από την άλλη στο ντεμπούτο του μας έδειξε πως έχει ποδοσφαιρικό θράσος και τις δυνατότητες να αποτελέσει μια σημαντική λύση στα άκρα για τον Ολυμπιακό. Σε μια θέση που είναι «στοίχημα» για τους Πειραιώτες για τη νέα σεζόν. Κοντρολαρισμένος παίκτης, τον είδαμε στην αριστερή πλευρά στο μεγαλύτερο διάστημα και λίγο και στην δεξιά με τον Πολωνό να προσπαθεί να βοηθήσει και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Θεωρώ δεδομένο πως ο Μαρτίνς θα τον βάλει γρήγορα στα βαθιά και δεν αποκλείω από νωρίς να δούμε δίδυμο άκρων Ρέαμπτσιουκ (αριστερά) – Καρμπόβνικ (δεξιά), αν ο Λαλά (κυρίως) δεν μας δείξει αυτά που περιμένουμε καιρό τώρα.