Κορωνοϊός – Σε ποια χώρα δεν αποτελεί… απειλή – Ο ρόλος του εμβολιασμού

Την απόφαση να άρουν τα μέτρα περιορισμού για την εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού έλαβαν οι αρχές της Δανίας, καθώς έκριναν ότι πλέον δεν είναι αναγκαία.

Σε εποχές προ κορωνοϊού θα πορευτεί από τις 10 Σεπτεμβρίου η Δανία, καθώς οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να άρουν όλους τους σχετικούς περιορισμούς που «έφερε» η πανδημία.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Δανίας, ο κορωνοϊός «δεν αποτελεί πλέον κρίσιμη απειλή για την κοινωνία» και αυτό οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο: στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

«Η επιδημία είναι υπό έλεγχο, καθώς έχουμε επίπεδα ρεκόρ στους εμβολιασμούς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μάγκνους Χέουνικε και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορούμε να αφαιρέσουμε τα μέτρα που έπρεπε να εισαγάγουμε στον αγώνα κατά του κορωνοϊού».

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε, ότι ακόμη και αν η χώρα είναι «σε καλή θέση αυτή τη στιγμή», η επιδημία δεν είχε τελειώσει και η κυβέρνηση δεν θα δίστασει να «ενεργήσει γρήγορα εάν η πανδημία απειλήσει ξανά την κοινωνία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Δανία φτάνει στο 71%, με τη χώρα να είναι πίσω μόνο από τη Μάλτα (80%) και την Πορτογαλία (73%).

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Guardian, η Δανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που επέβαλε μερικό lockdown τον Μάρτιο του 2020, κλείνοντας σχολεία και μη απαραίτητες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, ενώ ήταν και από τις πρώτες που υιοθέτησαν ένα «covid pass» στις 21 Απριλίου του 2021, με ένα σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων να είναι διαθέσιμες για όποιον πιστοποιητικό εμβολιασμού, έχει αποτέλεσμα αρνητικού τεστ 72 ωρών ή έχει νοσήσει τις τελευταίες δύο έως δώδεκα εβδομάδες.

Το μόνο που θα μείνει να θυμίζει Covid εποχές στη Δανία είναι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις στη Δανία, επειδή καλύπτονται από ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών κομμάτων της χώρας, η οποία δεν λήγει μέχρι νεωτέρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk