Πρόκριση με στυλ για την Μαρία Σάκκαρη στους «32» του US Open. Η Ελληνίδα τενίστρια πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του αμερικανικού grand slam επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4, 6-2) της Τσέχας, Κατερίνα Σινιάκοβα.

Η 26χρονη Ελληνίδα έδειξε σε πολλά σημεία του αγώνα την ανωτερότητά της απέναντι στην 25χρονη, νούμερο 53 της παγκόσμιας κατάταξης και πλέον περιμένει μία εκ των Πέτρα Κβίτοβα ή Κριστίνα Πλίσκοβα στους «32«.

Η Σάκκαρη ισοφάρισε την Σινιάκοβα στα μεταξύ τους παιχνίδια, με το σκορ να είναι στο 2-2. Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Μαρία θα βρίσκεται στο 3ο γύρο του US Open.

Ο αγώνας

Οι δύο αθλήτριες ξεκίνησαν προστατεύοντας το σερβίς τους, με την Σάκκαρη να είναι η πρώτη που φτάνει σε μπρέικ πόιντ. Η Ελληνίδα είχε τρεις ευκαιρίες για να κάνει το 3-1, αλλά η Σινιάκοβα είχε τις απαντήσεις και ισοφάρισε σε 2-2.

Ωστόσο, στο έκτο γκέιμ η Ελληνίδα πήρε το αίμα της πίσω και έκανε το 4-2. Η Τσέχα όμως απάντησε κατευθείαν και μείωσε σε 4-3. Τα δύο επόμενα γκέιμ πήγαν στην αθλήτρια που σέρβιρε, αλλά η Σάκκαρη έκανε το καθοριστικό μπρέικ στο δέκατο γκέιμ και πήρε το πρώτο σετ με 6-4.

Τα πράγματα στο δεύτερο σετ δεν ξεκίνησαν με το καλύτερο τρόπο για την Ελληνίδα, καθώς η Σινιάκοβα έκανε το μπρέικ με το καλημέρα και προηγήθηκε με 1-0. Η Τσέχα κράτησε το δικό της σερβίς, αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην Σάκκαρη.

Η Μαρία πήρε πίσω το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και ισοφάρισε σε 2-2. Η Ελληνίδα ξαναχτύπησε για το 4-2 και πήρε εύκολα τα δύο επόμενα γκέιμ για να φτάσει με άνεση στο 6-2 και να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν.

Περισσότερα σε λίγο…