Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο λαϊκό προσκύνημα θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ο τόπος που θα ταφεί ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης.

Ο ίδιος πάντως είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γονιών και του πολυαγαπημένου του αδερφού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογενείας για το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

ΤΡΙΤΗ 7/09 Τετάρτη 8/09 απο 10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.

Και την Πέμπτη 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000

Τριήμερο εθνικό πένθος

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού, σημειώνοντας πως «είχαμε ξεχάσει πως ήταν θνητός».

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκφράσει ως τελευταία του επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στη γενέτειρά του, την Κρήτη.

Την επιθυμία του αυτήν είχε εκφράσει μέσω επιστολής που είχε εμπιστευτεί στον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπα, μέσω τη οποίας του είχε πει: «θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο ως κομμουνιστής».

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη παρελήφθη από το σπίτι του λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης. Εκεί βρίσκονταν, εκτός από την οικογένεια και τους φίλους του και αρκετοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρίζα Κωχ και ο Βασίλης Λέκκας, οι οποίοι χειροκροτούσαν, φωνάζοντας «αθάνατος».

Μίκης Θεοδωράκης: «Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομουνιστής»

Στις 5 Οκτωβρίου 2020 ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στείλει προσωπική επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε αυτή ανέφερε ότι πέρασε τα ωραιότερα χρόνια της ζωής του κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. «Θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής», έγραφε.

«Τώρα στο τέλος της ζωής μου, την ώρα των απολογισμών, σβήνουν απ’ το μυαλό μου οι λεπτομέρειες και μένουν τα “Μεγάλα Μεγέθη”. Έτσι βλέπω ότι τα πιο κρίσιμα, τα δυνατά και τα ώριμα χρόνια μου τα πέρασα κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο σαν κομμουνιστής.

Να γίνει σεβαστή όχι μονάχα η ιδεολογία μου αλλά και οι αγώνες μου για την ενότητα των Ελλήνων. Καθώς επίσης βέβαια και όλα αυτά που ήδη έχω ρυθμίσει, σε συνεννόηση με την γραμματέα μου Ρένα Παρμενίδου και τον φίλο και Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη», ανέφερε στην επιστολή του ο Μίκης.