Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων στις δομές υγείας αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους. Σήμερα, Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, λήγει η διορία τους και από αύριο θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων.

Πρόκειται για περίπου 10.000 ανεμβολίαστους νοσηλευτές και γιατρούς, όπως τόνισε στο MEGA και το Live News ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Το 5% των γιατρών που είναι ανεμβολίαστοι είναι περίπου 800-1000 γιατροί. Πολλοί είναι μοναδικοί στην ειδικότητά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε: «Υπάρχουν νοσοκομεία που ήταν έτοιμα τα έγγραφα αναστολής και τα πήραν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους. Και έκλεισαν ραντεβού να εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες. Υπάρχουν υγειονομικοί που έκλεισαν σήμερα ραντεβού να εμβολιαστούν και έλαβαν την αναστολή τους. Καλέσαμε τους συναδέλφους μας να παραμερίσουν την οργή και εντός των επόμενων ημερών να εμβολιαστούν».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ,  σε κάποια νοσοκομεία υπάρχει άτυπη παράταση για όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν σήμερα, ενώ σε άλλα όχι, και αυτό όπως είπε, είναι λάθος. Τέλος, έκανε λόγο, για «απορρύθμιση» του συστήματος Υγείας εξαιτίας των αναστολών εργασίας στις οποίες τέθηκαν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν όλοι.

Δείτε παρακάτω όσα είπε